Εφιάλτης μέσα στα σπίτια μας. Ως πότε; - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Εφιάλτης μέσα στα σπίτια μας. Ως πότε;

Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν για την αύξηση-ρεκόρ μέσα στο 2012 σε ληστείες ,κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια δεν μου προκάλεσαν καμία έκπληξη. Προσωπικά δεν γνωρίζω ούτε μια πολυκατοικία στην περιοχή μου που να μην σημειώθηκε τα τελευταία χρόνια διάρρηξη ή απόπειρας διάρρηξης.

Κάτι η ενίσχυση των μέτρων ασφάλειας στις τράπεζες και όπου αλλού υπάρχουν μετρητά, κάτι η μεταφορά χρημάτων από λογαριασμούς σε... σεντούκια και στρώματα, έχουν αυξήσει σημαντικά τις κλοπές και τις διαρρήξεις σε διαμερίσματα. Πολλές από αυτές μάλιστα δεν γίνονται μόνο όταν είναι άδεια αλλά και την ώρα που βρίσκονται μέσα άνθρωποι.

Οι εισβολές κακοποιών σε σπίτια, ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, έχουν γίνει πια καθημερινό φαινόμενο αφού μόνο στην Αττική καταγράφηκαν πάνω από 7000 το τελευταίο εξάμηνο, δηλαδή περίπου 40 κάθε εικοσιτετράωρο. Σε ορισμένες περιπτώσεις , οι διαρρήκτες δεν διστάζουν να ξυλοκοπούν γέροντες ενώ δεν λείπουν ακόμα και οι δολοφονίες ανθρώπων που επιχείρησαν να αντισταθούν για να προστατεύουν τις οικογένειες και τις περιουσίες τους.

Η κυβέρνηση έχει χρέος να ασχοληθεί άμεσα και όσο πιο αποτελεσματικά γίνεται ειδικά με αυτή την μορφή της εγκληματικότητας που αποτελεί εφιάλτη πλέον για εκατομμύρια Έλληνες.

Η πρόσφατη εξαγγελία του αρμόδιου υπουργού Νίκου Δένδια ότι θα βγάλει στους δρόμους επιπλέον 1500 αστυνομικούς είναι ένα βήμα αλλά σίγουρα όχι αρκετό. Ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων Νίκος Καραδήμας μου έλεγε πρόσφατα ότι στο λεκανοπέδιο Αττικής υπηρετούν περίπου 25.000 αστυνομικοί ,όμως στους δρόμους βρίσκονται στην πραγματικότητα περίπου 6.000!!!

Οι υπόλοιποι απασχολούνται στην φρούρηση «στόχων», σε γραμματειακή υποστήριξη και σε καθήκοντα που δεν σχετίζονται άμεσα με την βασική δουλειά των αστυνομικών που είναι η αντιμετώπιση του εγκλήματος. Αν μπορούσαν να αξιοποιηθούν σωστά , τότε είναι βέβαιο ότι τα πράγματα θα ήταν πολύ καλύτερα.

Η κυβέρνηση αυτή –ή τουλάχιστον ο βασικός της κορμός που είναι η ΝΔ- εξελέγη, έχοντας θέσει ως βασικό στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που μαζί με την οικονομική κρίση κάνουν μαρτύριο την ζωή των πολιτών.

Αν δεν μπορεί να πραγματοποιήσει όσα υποσχέθηκε στο μέτωπο της οικονομίας ας προσπαθήσει τουλάχιστον να κάνει λίγο πιο ασφαλή την καθημερινότητα του Έλληνα μέσα στο σπίτι του. Γιατί η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε ένα δραματικό απροχώρητο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ