«Πάτε Ελλάδα ε; Πάρτε και καμιά κονσέρβα καλού κακού...» - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

«Πάτε Ελλάδα ε; Πάρτε και καμιά κονσέρβα καλού κακού...»

Αν δεν το είχα ζήσει ο ίδιος και δεν το είχα ακούσει με τα ίδια μου τα αυτιά μπορεί και να μην το πίστευα. Όμως μου συνέβη τις μέρες των διακοπών μου κάπου στην Αργολίδα, και είναι ενδεικτικό της εικόνας που υπάρχει διεθνώς για την Ελλάδα με όλες τις συνέπειες.

Ήταν ίσως το πρώτο απόγευμα που έφτασα στο μικρό παραθαλάσσιο ξενοδοχείο. Εκεί συνάντησα μια οικογένεια Δανών οι οποίοι λατρεύουν την Ελλάδα και γι αυτο την επισκέπτονται εδω και πέντε-έξη χρόνια για τουλάχιστον δυο εβδομάδες κάθε Ιούλιο.

Μόλις τους είπα ότι χάρηκα πολύ που τους είδα ειδικά φέτος που η Ελλάδα έχει τόσα μεγάλα προβλήματα με τον εξωτερικό τουρισμό, με άφησαν ... κόκαλο: " Η αλήθεια είναι ότι δυσκολευτήκαμε πολύ να αποφασίσουμε να έρθουμε εδώ. Ο διευθυντής της τράπεζας με την οποία συναλλασσόμαστε έκανε ότι μπορούσε να μας πείσει να πάμε κάπου αλλού. Μας συμβούλεψε , αν τελικά επιμείνουμε, να πάρουμε πολλά μετρητά μαζί μας και μάλιστα σε μικρά χαρτονομίσματα γιατί μας είπε ότι τα ATM δεν είναι βέβαιο πώς θα έχουν χρήματα..."

Η... ενδιαφέρουσα αφήγηση του Δανού τουρίστα δεν τελείωσε εκεί: " Πολλοί φίλοι με τους οποίους το συζητήσαμε μας είπαν ότι είχαν ακούσει σημεία και τέρατα για την Ελλάδα. Μέχρι κι ότι δεν είναι βέβαιο πώς στα σουπερ μαρκετ θα υπάρχουν όλα όσα ενδεχομένως θα χρειαστούμε και ότι θα ήταν καλύτερα να έχουμε ...μερικές κονσέρβες και κανένα κουτί γάλα μαζί μας για κάθε ενδεχόμενο..."

«Και τελικά, πώς και αποφασίσατε νε έρθετε εδω;» τον ρώτησα. Τι μου απάντησε; «Οτι επικοινώνησε προσωπικά με το ξενοδοχείο στο οποίο έμεινε και ο ιδιοκτήτης τον διαβεβαίωσε πως όλα αυτά είναι τουλάχιστον αστεία. Και τον πίστεψε γιατί τον γνωρίζει καιρό».

Το επόμενο που έκανα ήταν να μιλήσω με τον συγκεκριμένο ξενοδόχο. Ο οποίος μου επιβεβαίωσε ότι τέτοιου είδους ερωτήσεις δεχόταν όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά ακούει ακόμα και σήμερα από ξένους που θέλουν να επισκεφθούν την Ελλάδα όμως το σκέφτονται...Ξένους που μέσα από τις τηλεοράσεις τους , έβλεπαν όλους τους προηγούμενους μήνες ρεπορτάζ με συσσίτια και χιλιάδες άστεγους στην Αθήνα και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Και σχημάτιζαν την εντύπωση πώς αυτή είναι η εικόνα ολόκληρης της Ελλάδας.

Η δουλειά που πρέπει να γίνει από όλους τους συναρμόδιους σε αυτόν τον τομέα είναι ίσως η πιο κρίσιμη για τη χώρα μας. Κυρίως από το υπουργείο Τουρισμού που πρέπει να ξεκινήσει άμεσα μια καμπάνια προβολής της πραγματικής εικόνας της Ελλάδας όπου υπάρχει κόσμος ο οποίος θα ήθελε να ταξιδέψει στη χώρα μας. Από τις πρεσβείες μας ανά την υφήλιο που πρέπει να παρεμβαίνουν στις περιπτώσεις τόσο χοντροκομμένης διαστρέβλωσης της πραγματικότητας από μέσα ενημέρωσης.

Δεν ξέρω τι προλαβαίνουμε να διορθώσουμε για φέτος. Αλλά αν δεν γίνει άμεσα κάτι και η εικόνα αυτή δεν αναστραφεί επειγόντως, φοβάμαι πώς την επόμενη χρονιά οι διαβεβαιώσεις των Ελλήνων ξενοδόχων στους ξένους πελάτες τους ότι δεν θα χρειαστούν μαζί τους... κονσέρβες και πολλά μετρητά δεν θα πείθουν ούτε τους πιο καλούς και πιστούς φίλους της χώρας μας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ