Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα... εκτός αν χρειαστούν - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα... εκτός αν χρειαστούν

Διαβάζω στα ρεπορτάζ από την συνεδρίαση της διυπουργικής επιτροπής ότι «υπό την αυστηρή προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα εφαρμόσει όλα τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μέχρι τον Μάρτιο, δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα για φέτος».

Για να είμαι ειλικρινής, η συγκεκριμένη προϋπόθεση δεν δείχνει και τόσο «αθώα». Αφού μια σειρά από μέτρα τα οποία είναι ήδη αποφασισμένα μήνες τώρα δεν εφαρμόζονται ,είτε λόγω της παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου, είτε λόγω αντικειμενικής αδυναμίας.

Για να είμαι επίσης ειλικρινής με τις παρούσες οικονομικές συνθήκες αναρωτιέμαι πώς θα εισπραχθούν τα προϋπολογισθέντα από το τέλος ακινήτων και πώς θα μειωθεί κατά ένα επιπλέον δισεκατομμύριο ευρώ η φαρμακευτική δαπάνη. Κι αυτές είναι μόνο δύο από τις προϋποθέσεις που πρέπει να τηρηθούν για να μην χρειαστούν επιπλέον μέτρα.

Πρέπει επίσης να επιτευχθούν τα επιπλέον έσοδα από την εξίσωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης. Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό όταν είναι βέβαιο πώς η κατανάλωση θα μειωθεί δραματικά λόγω οικονομικής στενότητας, είναι επίσης ένα ερώτημα.

Συγκρατώ τέλος αυτό το « δεν θα απαιτηθούν νέα μέτρα για φέτος». Που σημαίνει ότι ακόμα κι αν όλα πάνε όπως η κυβέρνηση επιθυμεί, ακόμα κι αν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι, ακόμα κι αν συνωμοτήσει ολόκληρο το σύμπαν υπέρ της Ελλάδας και των Ελλήνων, η διαβεβαίωση ότι δεν μας περιμένουν επιπλέον μέτρα έχει ισχύ μόλις πέντε μηνών και κάτι...

Έτσι, για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ