Η «πατάτα» του... φον Ασμουσεν θα μείνει αναπάντητη; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Η «πατάτα» του... φον Ασμουσεν θα μείνει αναπάντητη;

Ο κύριος Γιοργκ Ασμουσεν είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και πρώην δεξί χέρι του Βολφανγκ Σόιμπλε.

Ο κ. Ρασμουσεν με το ξυρισμένο κεφάλι και το ξινόψυχρο Γερμανικό ύφος ήρθε στην Ελλάδα για το συνέδριο του Economist ενώ έδωσε και μια ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ και στην συνάδελφο Σια Κοσιώνη.

Είπε πολλά ο κ. Ασμουσεν -στο γνωστό μοτίβο της Τρόικα- τόσο για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας όσο και γενικότερα για το θέμα της εφαρμογής του Μνημονίου.

Ειδικά στην ομιλία του στον Economist , o κ. Ασμουσεν φρόντισε να μας μαλώσει με αυστηρό ύφος για την καθυστέρηση στην επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων του Μνημονίου. «Η χαλάρωση από τους στόχους προϋποθέτει πρόσθετη χρηματοδότηση, με κάποιες πιστώτριες χώρες να θεωρούν πρόσκληση κάτι τέτοιο» έσπευσε να μας προειδοποιήσει, και κάπου εκεί πέταξε την ... πατάτα του: «Είναι δύσκολο να πείσεις χώρες με μέσους μισθούς 1000 ευρώ όπως η Εσθονία και η Σλοβακία να δανείσουν μια χώρα που ο μέσος μισθός στο Δημόσιο είναι 3.000 περίπου...» είπε!!!

Τον άκουσαν τον κ. Ασμουσεν οι δεκάδες χιλιάδες δάσκαλοι και καθηγητές που έχουν μέσο μισθό 800 με 900 ευρώ και φαντάζομαι ότι έφριξαν. Τον άκουσαν δεκάδες χιλιάδες αστυνομικοί και στρατιωτικοί που μόλις ξεπερνούν το χιλιάρικο και έψαχναν τις τσέπες τους να βρουν που πήγαν τα άλλα δύο χιλιάρικά του Ασμουσεν.

Αναρωτιέμαι ποιος (αν)εγκέφαλος πληροφόρησε τον κ. Ασμουσεν ότι ο μέσος δημόσιος υπάλληλος παίρνει 3000 ευρώ το μήνα; Κυρίως όμως αναρωτιέμαι γιατί δεν σηκώθηκε κάποιος εκεί στον Economist να του πει ότι λέει... μπούρδες. Και πως δεν μπορεί ένα κορυφαίο στέλεχος της ΕΚΤ να έχει τόσο λανθασμένη πληροφόρηση για ένα ζήτημα που αφορά τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων.

Αναρωτιέμαι τέλος αν - έστω και σήμερα- κάποιος κυβερνητικός αξιωματούχος θα βγει δημοσίως, όπως δημοσίως το έκανε και ο Ασμουσεν, να τον διορθώσει για το χοντροκομμένο «λάθος» που έκανε.

Γιατί με κάτι τέτοια «λάθη» που αφήνουμε να περνάνε χωρίς αντίδραση, η εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό γίνεται κάθε μέρα και χειρότερη. Με όλες τις συνέπειες για την μοίρα των Ελλήνων...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ