Πόσο πολύ μισεί την Ελλάδα και τους Έλληνες ο κύριος Σόιμπλε; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Πόσο πολύ μισεί την Ελλάδα και τους Έλληνες ο κύριος Σόιμπλε;

Το περιοδικό FOCUS που κυκλοφορεί σήμερα αποκαλύπτει μια συζήτηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφανγκ Σόιμπλε με βουλευτές του κόμματος του, στη διάρκεια της οποίας ουσιαστικά προανήγγειλε την χρεοκοπία της Ελλάδας και την έξοδο της από το ευρώ.

Η είδηση έγινε γνωστή εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα με συνέπεια να υπάρξει μια δήλωση διάψευσης από το Γερμανό υφυπουργό Οικονομικών Στεφεν Κάμπετερ ο οποίος μάλιστα χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «ανοησία».

Παρά την κατηγορηματική αυτή διάψευση, το FOCUS δημοσίευσε χθες το θέμα στην ιστοσελίδα του επικαλούμενο μάλιστα και κυβερνητικό έγγραφο.

Δεν είμαι σε θέση να ξέρω αν πράγματι ο κ. Σόιμπλε είπε όσα αποκαλύπτει το Γερμανικό περιοδικό. Γι αυτό που είμαι απόλυτα βέβαιος είναι πώς ακόμα κι αν πράγματι ανέφερε πώς «η Ελλάδα δεν θα τα καταφέρει χωρίς εξωτερική υποτίμηση» ήταν υποχρεωμένος εκ των πραγμάτων να διαψεύσει το δημοσίευμα για λόγους αυτονόητους. Για να είμαι δε απολύτως ειλικρινής, εκτιμώ ότι στην περίπτωση αυτή ισχύει πως όπου υπάρχει καπνός δεν μπορεί να μην υπάρχει και φωτιά.

Ο κ. Σόιμπλε όλο το τελευταίο διάστημα εξαπολύει συστηματικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας που μας δημιουργούν τεράστια προβλήματα. Η τόσο εχθρική συμπεριφορα του απέναντι στη χώρα μας και στον Ελληνικό λαό ξεπερνά τα όρια μια πολιτικής στάσης- έστω και ιδιαίτερα σκληρής- και έχει φτάσει όχι απλώς στην εμπάθεια αλλά και στην πολεμική.

Η εικόνα που έχει δημιουργήσει για την Ελλάδα σε ένα μεγάλο κομμάτι της Γερμανικής κοινωνίας- με την βοήθεια και της BILD – είναι η χειρότερη δυνατή με εξαιρετικά σημαντικές συνέπειες, άμεσες και έμμεσες, για την προσπάθεια της χώρας μας να ορθοποδήσει.

Όσες διαψεύσεις και να κάνουν εκ των υστέρων οι υφιστάμενοι του Σόιμπλε, πολύ δύσκολα μπορούν να κρύψουν το ανθελληνικό του μένος που κατά τα φαινόμενα θα βρούμε πολύ σύντομα μπροστά μας, στις συζητήσεις με την Τρόικα για τις αλλαγές στο Μνημόνιο. Ας είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε με τον τρόπο που πρέπει.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ