Αγρύπνια - iefimerida.gr
ΠΟΛΗ 

Αγρύπνια

Μάιος, κλασικός μήνας εξετάσεων, και ο καθένας προσπαθεί να κάνει τα κουμάντα του. Οι χριστιανοί επιλέγουν να κάνουν αγρυπνία για να γράψουν καλά τα παιδιά τους στις πανελλήνιες.

Οι μουσουλμάνοι βρήκαν την «Αγρύπνια» του Θανάση Παπακωνσταντίνου και απαιτούν να κατέβει απο το YouTube γιατί περιλαμβάνει σαμπλάρισμα από την προσευχή κάποιου ιμάμη συνοδεία μουσικών οργάνων, πράγμα που απαγορεύεται (HARAM). Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ηχογράφηση από τα βραχέα όπου κάποιος ιμάμης (μουεζίνης ίσως) φωνάζει τους πιστούς για προσευχή στο τζαμί... στην οποία μπερδεύονται οι κιθάρες του Μπάμπη Παπαδόπουλου φτιάχνοντας ένα μυσταγωγικό και υπέροχο τραγούδι. Αν διάβαζαν τουλάχιστον τους στίχους του τραγουδιού...

Την ίδια στιγμή στο Κάιρο δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από τα επεισόδια ανάμεσα σε σαλαφιστές ισλαμιστές και κόπτες χριστιανούς στη φτωχή συνοικία Ιμπάμπα. Τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν πάνω από 50 άνθρωποι, σύμφωνα με τον προσωρινό απολογισμό, ξέσπασαν όταν οι συντηρητικοί ισλαμιστές έκαναν πορεία σε κοπτική εκκλησία όπου πίστευαν ότι βρισκόταν μια νεαρή γυναίκα που προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ και παντρεύτηκε ένα μουσουλμάνο. Μετά από φραστικό επεισόδιο με ανθρώπους που φρουρούσαν την εκκλησία, υπήρξε ανταλλαγή πυρών και γενικευμένα επεισόδια μεταξύ πολιτών.

Ο δρόμος του φανατικού, ο δρόμος του πιστού, ο δρόμος του τρελού, και ο δρόμος του κυνηγού της αλήθειας. Έννοιες μπερδεύονται επίτηδες, μιζέρια, μίσος και αόρατοι εχθροί κατασκευάζονται και υπερασπίζονται για ένα πιάτο φαΐ.

Δεν αγαπάς! Αφήνεις τους ψύλλους σου, τους ήχους που φτάνουν από μακριά, αγρύπνια, κακόφωνο όργανο, που αλέθεις των εκλεκτών το «ωσαννά».

http://www.youtube.com/watch?v=GG1n31OmFxU

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ