Χρόνια πολλά, Τζορτζ! - iefimerida.gr
ΖΩΗ 

Χρόνια πολλά, Τζορτζ!

Μισός αιώνας γοητείας και προσφοράς.

O Μαρξ, ο Φρόιντ, ο Τζορτζ Κλούνι και εγώ έχουμε σήμερα, 6 Μαΐου τα γενέθλιά μας. Ο Μαρξ και ο Φρόιντ έχουν καθημερινές αναφορές στη ζωή μας, εφόσον πια συνεχώς τους βρίσκουμε μπλεγμένους στα πόδια μας. Η κρίση της καπιταλιστικής κοινωνίας , οι ανομίες, η δυσκολία να ζήσουμε τον έρωτά μας με τον σύντροφό μας εξαιτίας των βιωμάτων από τη μητέρα, τον πατέρα, τις προβολές, τα όνειρα και δεν συμμαζεύεται! Ειναι σαν να τους συναναστρεφόμαστε καθημερινά α λα μπρατσέτα!

Ο Τζορτζ όμως;

Μπορεί να υπάρχει αυτή η κοινοτοπία που λέει ότι οι άνδρες είναι σαν το κρασί, όσο παλιώνουν τόσο πιο καλοί γίνονται! Όμως το να σκεφτείς ότι ο Τζορτζ Κλούνι, ο πιο επιθυμητός άντρας στον κόσμο, έφτασε στα 50 του χρόνια, δηλαδή ξεπερνάει πια τον μισό αιώνα ζωής, δημιουργεί ένα συναίσθημα θαυμασμού και φθόνου που είναι δύσκολο να το συναντήσεις σε σχέση με κοινούς θνητούς. Ο ίδιος, γεννημένος στις 6 Μαΐου του 1961 στο Κεντάκι, απαντάει ετσι: «Αν μεγαλώνω σημαίνει ότι δεν είμαι πεθαμένος, οπότε δεν παραπονιέμαι». Ένας αυτοσαρκασμός που μόνο ο πιο πολιορκημένος εργένης του Χόλυγουντ, παρότι «βγαίνει» με την Ελιζαμπέτα Κανάλις εδώ και δυο σχεδόν χρόνια, μπορεί να επιτρέψει στον εαυτό του.

«The last movie star» είναι ο τίτλος που του αφιέρωσε το περιοδικό Τάιμ. Ο τελευταίος σταρ του σινεμά.

Και πώς να είναι αλλιώς; Ομορφιά, γοητεία, ταλέντο (σωστές κινηματογραφικές επιλογές), φιλελεύθερες πολιτικές ιδέες (ήταν απ’ τους πρώτους που υποστήριξε την υποψηφιότητα του Ομπάμα για το Λευκό Οίκο), κοινωνική προσφορά μέσα για το Νταρφούρ. Τέλεια τα 50 του χρόνια! Εκτός από κάτι ψιθύρους σε σχέση με τη συναισθηματική του ζωή, μετά από τον «χαμό» που έγινε όταν τα έφτιαξε με την Κανάλις -θα την παντρευτεί, δεν θα την παντρευτεί κ.λπ.-, ένα λαβ στόρι που φαινόταν σαν να είχε κάτι το μη αληθινό ή παραήταν στη δημοσιότητα για κάποιο λόγο. Μέχρι και οι φίλοι του Κλούνι του έκαναν πλάκα στην αρχή. «Έλα, παραδέξου το ότι είσαι γκέι» δήλωσε ότι του είπε ο Ματ Ντέιμον. Και ο Μπραντ Πιτ έχει δηλώσει: «Η Αντζελίνα κι εγώ δεν θα παντρευτούμε μέχρι ο Τζορτζ και ο σύντροφός του να έχουν την άδεια να νομιμοποιήσουν τη σχέση τους».

Όσες πλάκες και κουτσομπολιά κι αν γίνονται, ο υπέροχος σταρ μάς έχει χαρίσει πολλές ωραίες στιγμές. Σαν ηθοποιός μια υπέροχη ερμηνεία στο «Μάικλ Κλέιτον»), σαν σκηνοθέτης δυνατά θέματα στο «Good night and good luck», κινηματογραφική γοητεία με το σακί στον συμπαθή κλέφτη του Ocean’s eleven. (Δεν περισσεύει λίγη και για κανέναν Έλληνα; Έστω απλώς γοητεία, ούτε καν κινηματογραφική!) Για να μην πούμε ότι χωρίς το πείσμα του κανείς δεν θα ήξερε τι συμβαίνει στο Νταρφούρ.

Για το μέλλον μάς ετοιμάζει στις αίθουσες το 2011 το «The descendants» του ταλαντούχου Alexander Payne και το πολιτικό «The ideas of March», στο οποίο είναι πρωταγωνιστής, σεναριογράφος και σκηνοθέτης.

Όσο για τα γενέθλιά του τα σημερινά, λέγεται ότι η Ελιζαμπέτα ετοιμάζει ένα μέγα πάρτι με όλους τους σούπερ διάσημους φίλους. Τα πάρτι για τον Τζορτζ είναι οκ, μα πιθανόν να μη γίνουν ποτέ ούτε γαμήλια -έχει έναν γάμο στο παρελθόν του με την Τάλα Μπάλσαμ- ούτε παιδικά πάρτι. Έχει δηλώσει: «Κάθε παιδάκι που τρέχει στον κήπο μου μού δημιουργεί νεύρα. Κι αν ποτέ αλλάξω γνώμη, μπορώ να υιοθετήσω ένα του Μπραντ και της Αντζελίνα». Οπότε, ο πιο επιθυμητός εργένης του κόσμου ειναι ακόμα ελεύθερος!

Για να δούμε πώς θα με γιορτάσει το δικό μου αμόρε! Η μέρα είναι μεγάλη…

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ George Clooney Τζορτζ Κλούνι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ