Οι πολιτικοί βαρόνοι ζητούν δικαίωση... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οι πολιτικοί βαρόνοι ζητούν δικαίωση...

Οι λόγοι που η χώρα έφτασε εδώ που έφτασε είναι γνωστοί. Το πελατειακό κράτος της μεταπολίτευσης για να εδραιώσει την ηγεμονία του υπερχρέωσε τη χώρα υπονομεύοντας την οικονομία της.

Το φεουδαρχικό και οικογενειοκρατικό πολιτικό σύστημα για να εξαγοράσει την ψήφο των κομματικών στρατών διόρισε μαζικά εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στο δημόσιο. Τα κόμματα εξουσίας - με την ανοχή των ψηφοφόρων - αποδόμησαν το αξιακό σύστημα που έχει ανάγκη κάθε κοινωνία για να διασφαλίσει τη δικαιοσύνη, την αξιοκρατία, την ισονομία και τη δημιουργικότητα.

Εγκλωβισμένοι σε ένα αδιέξοδο οι πολίτες για να επιβιώσουν μπήκαν σε μια διαρκή συναλλαγή με το πολιτικό προσωπικό που αντλούσε την εξουσία του από το λαό, όχι όμως για το γενικό καλό, αλλά για ιδιοτελείς σκοπούς.

Η διεφθαρμένη και αναποτελεσματική κομματική γραφειοκρατία εξαγοράστηκε από την οικονομική και εκδοτική ελίτ πλουτίζοντας σε βάρος της κοινωνίας. Σήμερα οι υπεύθυνοι της ελληνικής τραγωδίας ζητούν και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού και αναζητούν «δικαίωση».

Μήπως ήρθε η ώρα να τους στείλουμε στα σπίτια τους...;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ