Βάσω εναντίον ΓΑΠ: Παραμύθι χωρίς... δράκο - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Βάσω εναντίον ΓΑΠ: Παραμύθι χωρίς... δράκο

Αυτή η κόντρα μεταξύ της Βάσως Παπανδρέου και του μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες προέδρου του ΠΑΣΟΚ νομίζω πώς έχει πολύ ενδιαφέρον. Κι όχι μόνο για τις βαριές εκφράσεις που αντάλλαξαν δυο πολιτικά πρόσωπα που είχαν επί δεκαετίες κοινή πορεία στο ίδιο κόμμα και στις ίδιες κυβερνήσεις.

Η συνέντευξη της κυρίας Παπανδρέου στην Real News ήταν πράγματι ιδιαίτερα σκληρή για τον Γιώργο Παπανδρέου. Το να λες σε ένα πρώην πρωθυπουργό ότι διέπραξε εγκλήματα την περίοδο που κυβέρνησε τον τόπο και ότι αποτέλειωσε την Ελλάδα, είναι ασφαλώς βαρύ.

Ακολούθησε εκ μέρους των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού, η επίκληση της Πρωταπριλιάς και η άγρια ειρωνεία περί απουσίας της κυρίας Βάσως Παπανδρέου από τη χώρα την περίοδο της μεταπολίτευσης.

Το τι ακριβώς είπαν οι δυο πλευρές είναι λίγο ως πολύ γνωστό. Η κυρία Παπανδρέου θεωρεί πως η κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές του 2009 μαζί με την προηγούμενη του Κώστα Καραμανλή, μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Ο κ. Παπανδρέου, επιμένει πώς για όλα τα δεινά αυτού του τόπου ευθύνεται η κυβέρνηση από την οποία παρέλαβε την εξουσία.

Ξεχνά προφανώς ο κ. Παπανδρέου και οι συνεργάτες του, ότι ο ίδιος υπήρξε κορυφαία προσωπικότητα του πολιτικού συστήματος αυτής της χώρας από το 1981 όταν πρωτοεξελέγη βουλευτής και μετά. Κάνει πως δεν θυμάται πώς τα προβλήματα αυτής της χώρας δεν... φύτρωσαν ξαφνικά το 2004. Υπήρχαν και πριν, όταν το κόμμα του είχε το χρονικό μερίδιο του λέοντος στην εξουσία. Λοιδορεί την Βάσω Παπανδρέου ότι συμπεριφέρεται ως να ήταν απούσα από την Ελλάδα τα τελευταία 40 χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή εκείνος έκανε και κάνει ακριβώς το ίδιο.

Και η πάλαι ποτε «σιδηρα κυρία» του ΠΑΣΟΚ όμως δεν μπορεί να λησμονεί την διαρκή της παρουσία στην πολιτική σκηνή της χώρας από το 1981 όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου την διόρισε πρόεδρο του ΕΟΜΜΕΧ και μετά. Βουλευτής, πανίσχυρη επίτροπος στην Ε.Ε και επικεφαλής κορυφαίων υπουργείων, η κυρία Παπανδρέου μόλις τα τελευταία δύο χρόνια όταν έμεινε εκτός κυβερνητικών σχημάτων, ξεκίνησε την τόσο σκληρή εσωκομματική αντιπολίτευση. Άραγε θεωρεί πώς για τα σημερινό χάλι της Ελλάδας οι κυβερνήσεις του Ανδρέα Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτης τις οποίες υπηρέτησε, έχουν ανύπαρκτο μερίδιο.

Θα συμφωνήσω απόλυτα λοιπόν με το απόσπασμα της διαρροής του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ περί «επιλεκτικής μνήμης» της κυρίας Παπανδρέου. Έστω κι αν στην περίπτωση του ΓΑΠ , ισχύει το... δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ