Οι Σκοπιανοί στο ΝΑΤΟ με τη... γιαγιά του Μεγαλέξανδρου; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οι Σκοπιανοί στο ΝΑΤΟ με τη... γιαγιά του Μεγαλέξανδρου;

Αυτοί οι Βόρειοι γείτονες μας,είναι τελικά αδιόρθωτοι. Και να θέλει να αγιάσει κάποιος δεν τον αφήνουν. Και να θέλει να δείξει ανοικτός στον διάλογο , τον προκαλούν για να μην το κάνει.

Για τους Σκοπιανούς μιλάω και μάλιστα για τα υψηλότερα κλιμάκια της πολιτικής και της πολιτειακής τους ηγεσίας που κάθε λίγο και λιγάκι βρίσκουν μια αφορμή για να αναμοχλεύσουν πάθη και να δηλητηριάσουν τις όποιες σχέσεις των δυο κρατών και των δυο λαών.

Από την εποχή που αυτός ο θρασύτατος Γκρουεφσκι κατέθετε στεφάνια σε μνημεία με χάρτες που τα σύνορα της ΠΓΔΜ έφταναν στον Όλυμπο μέχρι σήμερα που ο πρόεδρος τους ο Ιβανοφ, θυμήθηκε να μας πει ότι «η γιαγιά του Μεγαλέξανδρου ήταν από την Μπίτολα».

Οι άνθρωποι, αν δεν ήταν επικίνδυνοι θα ήταν πολύ διασκεδαστικοί όντως. Προσωπικά, με την ...γιαγιά του Μεγαλέξανδρου έκανα καινούργιο συκώτι. Αναμένω μάλιστα το πρώτο πολίτη της γειτονικής μας χώρας να μας αποκαλύψει σύντομα και τις υπόλοιπες ρίζες του Αλέξανδρου.

Από την άλλη πλευρά ,να μην ξεχνάμε ότι ο Ιβανόφ και ο Γκρούεφσκι ετοιμάζονται τον Μάιο στην Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ να επαναφέρουν το αίτημα τους για ένταξη στην Συμμαχία. Τον Απρίλιο του 2008 η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατάφερε να αποτρέψει τις Σκοπιανές διεκδικήσεις παρά τις ασφυκτικές Αμερικανικές πιέσεις για το αντίθετο.

Αυτή τη φορά η Ελλάδα βρίσκεται σε εμφανώς δυσκολότερη θέση. Και οι πιέσεις που ενδεχομένως δεχθεί θα είναι ακόμα πιο έντονες από Γερμανούς, Ολλανδούς, Τούρκους και άλλους «προστάτες» των Σκοπιανών.

Ασφαλώς το επιχείρημα περί της... γιαγιάς του Μεγαλέξανδρου δεν είναι αυτό που θα γείρει την πλάστιγγα προς την από κει πλευρά. Είναι όμως ώρα για την από δω πλευρά να αρχίσει και πάλι να φορτώνει το «οπλοστάσιο» της με όλες τις αθλιότητες και τις φαιδρότητες των Σκοπιανών. Ευτυχώς για μας, πολλές είναι και χοντροκομμένες. Αρκεί να τις αξιοποιήσουμε σωστά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ