Οι «Γαβριάδες» του Αλαβάνου... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Οι «Γαβριάδες» του Αλαβάνου...

Όχι ότι δεν μας έχει συνηθίσει ο κ. Αλέκος Αλαβάνος εδώ και χρόνια σε θέσεις όπως αυτές που διατύπωσε το «Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής» στο οποίο μετέχει, με αφορμή την κόλαση στο κέντρο της Αθήνας, το βράδυ της Κυριακής.

Για όσους δεν τις έχουν υπόψη, ιδού μια μικρή γεύση από την ανακοίνωση του «Μετώπου»: «Στο βαθμό που οι δυνάμεις της Αριστεράς μένουν αποξενωμένες από τον κύριο όγκο της νέας γενιάς, στο βαθμό που η «ανατροπή» αποτελεί ένα κουραστικό στερεότυπο και δεν μεταφράζεται σε επαναστατικό σχέδιο και πολιτική συγκρουσιακότητα τα φαινόμενα αυτά και θα πυκνώνουν και θα διαχέονται. Ο Γαβριάς των «Αθλίων» του Βίκτωρα Ουγκό, αν είχε κατέβει χθες στο Σύνταγμα, δεν θα ήταν στα κλειστά μπλοκ κομματικών νεολαιών, θα έκαιγε με την παρέα του τράπεζες και κινηματογράφους».

Παρεμπιπτόντως, θυμήθηκα πριν από ένα χρόνο τον κ. Αλαβάνο να μοιράζει και πιστοποιητικά... «Ελληνοφροσύνης» όταν με αφορμή την κατάληψη της Νομικής από λαθρομετανάστες έλεγε πώς όποιος ζητά την κατάργηση του ασύλου δεν είναι Έλληνας...

Τώρα ο κ. Αλαβάνος όχι απλώς αιτιολογεί αλλά ουσιαστικά δικαιολογεί τις καταστροφές, τις λεηλασίες, τις πυρπολήσεις... Λέει μάλιστα ότι υπάρχει μια «άγρια νεολαία που στο κάτω κάτω την πυρπόληση και τη λεηλασία έχει διδαχθεί και από τα μέσα ενημέρωσης και από το γήπεδο και από το πολιτικό σαβουάρ-βιβρ και από κάθε σύγχρονη μυθολογία».

Προφανώς ο κ. Αλαβάνος εκτιμά ότι όλο το υπόλοιπο κομμάτι της νεολαίας που δεν σπάει, δεν βάζει φωτιές και δεν καταστρέφει περιουσίες, κάνει το λάθος και όχι το σωστό. Ότι όποιος απλώς διαδηλώνει για τις απόψεις του αλλά δεν τα κάνει γης μαδιάμ ζει σε ένα «κουραστικό στερεότυπο».

Ευτυχώς κύριε Αλαβάνε που ο πολύς κόσμος που περνά δύσκολα, αγωνίζεται για την επιβίωση και παλεύει για να αντιμετωπίσει την σκληρή καθημερινότητα, δεν φαίνεται να συμμερίζεται απόψεις σαν αυτές και τις κρατά στο περιθώριο. Κι εσάς μαζί τους...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ