Φιλί της ζωής για το ΠΑΣΟΚ η συμφωνία Βενιζέλου-Λοβέρδου! - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Φιλί της ζωής για το ΠΑΣΟΚ η συμφωνία Βενιζέλου-Λοβέρδου!

Η πολιτική συμφωνία που συνυπέγραψαν ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος απελευθερώνει το ΠΑΣΟΚ απο την ιδιότυπη ομηρεία στην οποία το είχε καταδικάσει η παράλογη εμμονή του Γιώργου Παπανδρέου να αποχωρήσει απο την προεδρεία του κόμματος με όρους και προϋποθέσεις που θύμιζαν περισσότερο δεσποτεία και λιγότερο ένα δημοκρατικό κόμμα.

Εδώ και πολύ καιρό ο Γιώργος Παπανδρέου περιφρονώντας και ευτελίζοντας με τρόπο προκλητικό κάθε έννοια συλλογικότητας, εγκλώβιζε την παράταξη του σε ένα παραλυτικό κενό εξουσίας μεταφέροντας την εσωκομματική κρίση του ΠΑΣΟΚ στην κοινοβουλευτική του ομάδα και εν τέλει στην ίδια την κυβέρνηση συνεργασίας. Αξιοποιώντας τις αντιθέσεις και τις (νόμιμες) φιλοδοξίες των διαδόχων του, αλλά και την ανασφάλεια της κομματικής γραφειοκρατίας της Ιπποκράτους, ο πρώην πρωθυπουργός προσπαθούσε, χωρίς εμφανές σχέδιο, να κερδίσει χρόνο σε βάρος του ίδιου του κόμματος του και της χώρας. Κρίσιμες αποφάσεις και νομοσχέδια έμπαιναν στον φαύλο κύκλο μιας τυφλής εσωκομματικής αντιπαράθεσης σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας.

Οι δύο κορυφαίοι υπουργοί που συνειδητοποίησαν το παραλυτικό αυτό τέλμα αλλά και τις διαθέσεις τις κοινής γνώμης όπως καταγράφονται στις καταστρεπτικές για το ΠΑΣΟΚ δημοσκοπήσεις, βρήκαν τον τροπο να
παραμερίσουν τις διαφορές τους και να συμπορευτούν σε μια πρόσπαθεια πολιτικής και οργανωτικής ανασυγκρότησης του ΠΑΣΟΚ.

Ειδικά ο Ανδρέας Λοβέρδος που δίνει το προβάδισμα στον Βαγγέλη Βενιζέλο, βάζοντας σε παρένθεση τις ηγετικές του φιλοδοξίες για να διασωθεί ο ισχυρότερος πόλος της κεντροαριστεράς απο μια προεξοφλημένη
εκλογική και πολιτική ήττα.

Η πολιτική συμπόρευση των δύο κορυφαίων στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην κρίσιμη αυτή συγκυρία διαμορφώνει μια συντριπτική πλειοψηφία στο κόμμα αφού πλέον στηρίζεται από την πλειονότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας,του Εθνικού Συμβουλίου και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Με την συμπόρευση του Λοβέρδου δημιουργείται πλέον η κρίσιμη μάζα για να απομακρυνθεί απο την ηγεσία ο Παπανδρέου και οι κηπουροί του, ενώ δημιουργούνται ταυτόχρονα οι προϋποθέσεις ομογενοποίησης και αποτελεσματικότητας του κόμματος εν όψει της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης. Ταυτόχρονα απαλλάσσει το ΠΑΣΟΚ απο μια άσκοπη και αδελφοκτόνα σύγκρουση σε μια κρίσιμη στιγμή για την χώρα που παλεύει να διασωθεί από την χρεοκοπία!

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ