Και «ξεχασιάρηδες» και «κωλοτούμπες»...E, κύριε Παπουτσή; - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Και «ξεχασιάρηδες» και «κωλοτούμπες»...E, κύριε Παπουτσή;

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο των Ελλήνων Εφοπλιστών και τάχθηκε υπέρ της σύστασης αυτόνομου και ανεξάρτητου υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας! Καλή η είδηση ομολογουμένως αλλα ξέχασε να μας πει μια τόση δα μικρή... λεπτομέρεια: Ότι το χιλιοταλαιπωρημένο αυτό υπουργείο υπήρχε -με την ονομασία «Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας»- μέχρι και τον περασμενο Ιούνιο οπότε το κατήργησε η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου και το ενέταξε στο υπουργείο «Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας». Η κυβέρνηση της οποία υπήρξε κορυφαίο στέλεχος ο κ. Παπουτσής.

Ξέχασε όμως ο κ. Παπουτσης και μερικές ακόμα... λεπτομέρειες: Κυβέρνηση Παπανδρέου ήταν και τον Οκτώβριο του 2009 όταν είχε αποφασιστει η «απορρόφηση» του τοτε υπουργείου «Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής» στο υπουργείο «Οικονομίας Ανταγωιστικότητας και Ναυτιλίας»!

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά, το Σεπτέμβριο του 2010 το κομμάτι της Ναυτιλίας αυτονομήθηκε εκ νεου και πήρε την ονομασία υπουργείο «Θαλασσίων υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας» με τη συνέχεια που προαναφέραμε.

Με λίγα λόγια, μέσα σε δυο χρονια, το ΠΑΣΟΚ μετέτρεψε το υπουργείο Εμπορικης Ναυτιλίας σε ...πειραματόζωο . Και να σκεφτει κανεις ότι η Ναυτιλία μαζί με τον Τουρισμό είναι οι δύο μόνες πηγές από τις οποίες μπαίνει χρήμα σε αυτή την ερημη χωρα.

Τωρα ο κ. Παπουτσής- ξεχνώντας προφανώς όλα τα προηγούμενα- μας ξαναλέει ότι το υπουργείο Ναυτιλιας πρέπει να δημουργηθει πάλι και να έχει αυτόνομο χαρακτήρα.

Μετά από τόσες «κωλοτούμπες» όμως , ποιος τον πιστευει κι εκείνον και το κόμμα του;

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ