ΣΥΡΙΖΑ: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

ΣΥΡΙΖΑ: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος

Είναι μονόδρομος για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και τώρα, να ακυρώσει τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, με τον οποίο επιδίωξε να κλείσει κανάλια και να ελέγξει την ενημέρωση στη χώρα.

Η ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ αποκαλύψεων για τις συναλλαγές του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματίες, τα ύποπτα δάνεια μέσω της ΑΤΤΙCΑ ΒΑΝΚ και η υπόθεση με τα βοσκοτόπια, που η επιτροπή του διαγωνισμού προσπάθησε –με παιδαριώδη τρόπο- να αποκρύψει, έχει ήδη γελοιοποιήσει όλη την διαδικασία.

ΑΚΟΜΗ και να κριθεί συνταγματικός ο διαγωνισμός από το Συμβούλιο της Επικρατείας, (όπως άλλωστε προανήγγειλε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας ευθέως πως δεν δίνει καμία πιθανότητα για να συμβεί το αντίθετο), είναι απολύτως σίγουρο πως θα σκοντάψει στα ευρωπαϊκά όργανα.

Η ΠΟΛΥΦΩΝΙΑ, η ελευθερία του Τύπου και η ελεύθερη λειτουργία των ιδιωτικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης προστατεύονται από διεθνείς και ευρωπαϊκές συνθήκες και όταν έρθει η ώρα θα «ξεγυμνώσουν» και θα ακυρώσουν την αυταρχική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει κανάλια, οδηγώντας στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους.

Η ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα θα αποκατασταθεί, όπως άλλωστε συνέβη και με το αυταρχικό και αυθαίρετο κλείσιμο της ΕΡΤ από τη Ν.Δ.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αν πάρει πίσω έστω και τώρα τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, θα είναι ασύγκριτα μικρότερο από εκείνο που θα υποστεί αν συνεχίσει το επικίνδυνο παιχνίδι με τους δημοκρατικούς θεσμούς.

ΤΟ ΝΤΟΜΙΝΟ των αποκαλύψεων για τις σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με τη διαπλοκή αναμένεται να έχει συνέχεια, διότι η διαπλοκή έχει μεγάλα πλοκάμια, που ακουμπάνε πολλούς, μηδενός εξαιρουμένου. Αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ το γνώριζε εξ’ αρχής και ας έκανε σημαία του το λεγόμενο «ηθικό πλεονέκτημα».

ΣΥΜΦΩΝΑ με ασφαλείς πληροφορίες, αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη και μια μεγάλη δημοσιογραφική έρευνα για περίεργες συναλλαγές που είχαν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, εν γνώσει του Αλέξη Τσίπρα, (λίγο πριν το κόμμα κατακτήσει την εξουσία), με επιχειρηματίες και εφοπλιστές και μυστικά ταξίδια που έκαναν μαζί τους στο εξωτερικό, για δραστηριότητες εκτός συνόρων.

ΜΕΝΕΙ να αποδειχθεί αν αυτή η έρευνα θα φέρει στο φως στοιχεία που θα αποδεικνύουν αυτού του είδους τις συναλλαγές.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε μόνη της τον ασκό του Αιόλου. Προσπάθησε να ελέγξει την ενημέρωση στη χώρα και να επιβάλει αυταρχικές αποφάσεις είτε χωρίς να υπολογίσει τις συνέπειες είτε γιατί για μια ακόμη φορά είχε αυταπάτες. Στήριξε την πολεμική της επιχειρηματολογία απέναντι στους πολιτικούς της αντιπάλους στην «διαπλοκολογία» και στο «παλαιό», την στιγμή που η διαπλοκή ακουμπάει και την ίδια.

ΤΗΝ ΙΔΙΑ στιγμή, μετά και τα τελευταία στοιχεία που παρουσίασε δημόσια το MEGA, μέσα από τηλεοπτικά σποτάκια, αποδεικνύεται ότι ο σταθμός έχει μια υγιή δανειοδότηση και ότι πίσω από την «εξοντωτική» συμπεριφορά των συστημικών τραπεζών απέναντι στο τηλεοπτικό κανάλι, κρύβεται πολιτική σκοπιμότητα.

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ δείχνουν ότι οι τράπεζες, χωρίς καμία ουσιαστική αιτιολογία, συνεχίζουν να μπλοκάρουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του MEGA, με αποτέλεσμα εδώ και περίπου 6 μήνες να έχει σταματήσει η μισθοδοσία των εργαζομένων και να έχει διακοπεί το πρόγραμμα του και τα δελτία ειδήσεων.

ΟΛΟΕΝΑ και περισσότεροι αντιλαμβάνονται και μιλούν ανοικτά πλέον για μεθόδευση της κυβέρνησης σε βάρος του MEGA, η οποία χρησιμοποιεί τις συστημικές τράπεζες, για να οδηγήσει το κανάλι σε πτώχευση και σε λουκέτο και στη συνέχεια πιθανότατα σε ξεπούλημα του, έναντι πινακίου φακής.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ έχει αποδείξει πως αργά ή γρήγορα οι ύποπτες συναλλαγές και οι πολιτικές μεθοδεύσεις αποκαλύπτονται.

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ να ακυρώσει μόνη της τον συγκεκριμένο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Οφείλει να επιστρέψει την αρμοδιότητα στο ΕΣΡ, το οποίο θα κληθεί να κάνει έναν διαγωνισμό, μέσα στο πλαίσιο των δημοκρατικών κανόνων, ορίζοντας βεβαίως ένα τίμημα που θα πρέπει να πληρώσουν οι καναλάρχες, χωρίς όμως να κλείσει τηλεοπτικούς σταθμούς που λειτουργούν στη χώρα από το 1989 νόμιμα με προσωρινές άδειες.

ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, κινδυνεύει να επιβεβαιωθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό που με απλά λόγια λέει ο λαός: Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ