180 χιλιάρικα ο «άμισθος» και «φίλος» Αθεμπίγιο... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

180 χιλιάρικα ο «άμισθος» και «φίλος» Αθεμπίγιο...

Ήταν λίγες μέρες μετά την θριαμβευτική νίκη του Γιώργου Παπανδρέου στις εκλογές του 2009 όταν ο τότε νεοεκλεγείς πρωθυπουργός επισκέφθηκε τις εγκαταλελειμμένες Ολυμπιακές εγκαταστάσεις σε Ελληνικό, Φάληρο και Γαλάτσι. Φρόντισε μάλιστα να έχει στο πλευρό του τον προσωπικό του φίλο- όπως μας είπαν τότε- διάσημο Ισπανό αρχιτέκτονα Αθεμπίγιο ο οποίος είχε πετύχει το λεγόμενο «θαύμα της Βαρκελώνης». Ο κ. Αθεμπίγιο είχε κάνει και δηλώσεις και είχε ξεκαθαρίσει ότι είχε έρθει στη χώρα μας απλώς για να βοηθήσει και να συμβουλεύσει.

Την περασμένη Ανοιξη, στον προσωπικό φίλο του κ. Παπανδρέου ανατέθηκε απευθείας και χωρίς διεθνή διαγωνισμό, η εκπόνηση του «master plan» για την αξιοποίηση του Ελληνικού. Όπως διαβάζω σε εκτενές ρεπορτάζ στο σημερινό «Έθνος» την περίοδο εκείνη «κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο Χοσε Αθεμπίγιο εξαιτίας της προσωπικής φιλίας με τον Γιώργο Παπανδρέου θα αναλάβει αμισθί το έργο, ενώ άλλες πηγές σημείωναν ότι υπήρχε ενδεχόμενο, όταν το έργο βρισκόταν σε φάση ανάπτυξης, η εταιρία του Αθεμπίγιο να επενδύσει και να συμμετέχει στο μετοχικό σχήμα του Ελληνικού».

Κι ενώ γνωρίζαμε όλα αυτά, ξαφνικά μαθαίνουμε ότι ο Ισπανός αρχιτέκτονας εισέπραξε ήδη το ποσό των 180.000 ευρώ για τις υπηρεσίες του σχετικά με την εκπόνηση του «master plan». Μάλιστα ο αρμόδιος υπουργός κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν ξεκαθάρισε στη Βουλή αν ο επενδυτής που θα αναλάβει την αξιοποίηση του Ελληνικού- εφόσον βέβαια τον βρούμε πρώτα - θα εφαρμόσει το συγκεκριμένο master plan η κάποιο άλλο.

Με λίγα λόγια: Ο «προσωπικός φίλος» του κ. Παπανδρέου έγινε πλουσιότερος κατά 180.000 ευρώ, η δουλειά που έκανε είναι αμφίβολο αν θα είναι χρήσιμη εφόσον βρεθεί επενδυτής για το Ελληνικό και – το κυριότερο-η παραλιακή, δυο χρόνια μετά, εξακολουθεί αν είναι στα ίδια και χειρότερα χάλια από αυτά που βρισκόταν τον Οκτώβριο του 2009 όταν την είχαν περπατήσει ο τότε πρωθυπουργός με τον κ. Αθεμπίγιο.
Με τις υγείες μας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ