Το κράτος του... «σκάσε και πλήρωνε» - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το κράτος του... «σκάσε και πλήρωνε»

Στον τόπο μας τα τελευταία δυο χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών βιώνει μια καθημερινότητα γεμάτη άγχος, ανασφάλεια και αβεβαιότητα για το αύριο. Αντιμετωπίζει ένα κράτος που το μόνο που κάνει είναι να φορολογεί ασταμάτητα με μέτρα που και οι ίδιοι οι υπουργοί του παραδέχονται ότι είναι εξόφθαλμα άδικα.

Ο μόνος τρόπος που έχουν οι πολίτες για να προστατευθούν από αυτές τις αδικίες και τις αυθαιρεσίες είναι η προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Κάτι τέτοιο έγινε και στην περίπτωση της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας που ζήτησε μην κοπεί το ρεύμα σε πολίτη ο οποίος αρνήθηκε να πληρώσει το τέλος ακινήτων που του επιβλήθηκε επειδή, λόγω λαθών, ήταν μεγαλύτερο από αυτό που προβλέπει ο νόμος. Όπως συμβαίνει σε περίπου έναν στους πέντε Έλληνες που παραλαμβάνουν το σχετικό μπιλιετάκι μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Το υπουργείο Οικονομικών όμως δεν συμφωνεί με την απόφαση κι έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση υποστηρίζοντας ότι το δικαστήριο της Καλαμάτας λειτούργησε «καθ υπέρβαση της δικαιοδοσίας των πολιτικών δικαστηρίων». Με λίγα λόγια, το υπουργείο Οικονομικών ακυρώνει με το έτσι θέλω το τελευταίο όπλο που έχει στη διάθεση του ο αδικημένος πολίτης απέναντι σε ένα κράτος που τον αδικεί, δηλαδή την προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Και τι λέει στον φορολογούμενο ο οποίος διαπιστώνει λάθη σε βάρος του; «Πλήρωσε τώρα σαν κορόιδο και θα τα βρούμε αργότερα»...

Αν αυτό είναι το κράτος που μας προέκυψε από την κυβέρνηση «εθνικής συνεννόησης», «εθνικής συνεργασίας» η όπως αλλιώς θέλει να την βαφτίσει κανείς, τότε ευχαριστούμε πολύ αλλα δεν θα πάρουμε. Τουλάχιστον με το προηγούμενο πληρώναμε και πάλι άλλα ξέραμε ποιόν να βρίζουμε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ