Πες στον κελεμπία... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Πες στον κελεμπία...

Ενας διάλογος με πολλούς μεσολαβητές διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο πολιτικό προσκήνιο αλλά κυρίως στο παρασκήνιο. Θεωρητικά συνομιλούν ο απερχόμενος πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά υπό την αιγίδα του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.

Η ονοματολογία για τους υποψήφιους πρωθυπουργούς έχει ξεκινήσει από το βράδυ της Κυριακής αμέσως μετά τη συμφωνία των δύο αρχηγών για την κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας που άλλοι τη θέλουν μεταβατική, άλλοι μακράς πνοής και άλλοι απλή μαριονέτα.

Τα ονόματα έρχονται και φεύγουν με ρυθμό πολυβόλου. Καίγονται, άλλα με εκκωφαντικό κρότο και λάμψη και άλλα... τζούφια.

Η ουσία όμως είναι μία. Τόσο οι δύο πολιτικοί αρχηγοί όσο και τα στενά τους επιτελεία λειτουργούν και πάλι με υστεροβουλία και με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα, δηλαδή στις εκλογές.

Ο μεν κ. Παπανδρέου έχει ως βασικό του πρόβλημα να διατηρήσει έστω και προσχηματικά τις ισορροπίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ και να μην απογοητεύσει την πραιτωριανή του φρουρά.

Ο δε κ. Σαμαράς περπατάει σε τεντωμένο σχοινί μεταξύ των φιλοευρωπαϊστών και των αντιμνημονιακών του κόμματός του που έχουν φτάσει στο σημείο να... πλακώνονται ακόμη και μέσα στο γραφείο του οδηγώντας τον μάλιστα και στο σημείο να αποχωρεί γεμάτος θυμό και αμηχανία από το κτίριο της Λεωφόρου Συγγρού.

Ολα αυτά, οδηγούν σε μία παρωδία διαπραγμάτευσης ειδικά μέσα στο ΠΑΣΟΚ που έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο καθώς ο κ. Σαμαράς έχει κάνει ήδη πίσω και έχει εκχωρήσει σχεδόν εν λευκώ το όνομα του νέου πρωθυπουργού στον κ. Παπανδρέου.

Στο ΠΑΣΟΚ λοιπόν παπανδρεϊκοί, βενιζελικοί, τροϊκανοί και άλλοι διαπραγματεύονται, τσακώνονται, αληλλοαπειλούνται. Στη μέση ο «νέστορας» της παράταξης, ο μοναδικός εν ενεργεία πολιτικός του κινήματος που έχει ζήσει όλες τις φάσεις του ΠΑΣΟΚ, ο Απόστολος Κακλαμάνης.

Σε ρόλο μεσολαβητή, ειρηνοποιού, μεταφραστή...

Μεταφέρει, συμβουλεύει και ενίοτε γίνεται αποδέκτης της έκφρασης «πες στον κελεμπία»...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ