Να πεθάνουν στη φυλακή… - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Να πεθάνουν στη φυλακή…

Η είδηση πως η Αστυνομία κατάφερε να συλλάβει τη σπείρα των κακοποιών που εισέβαλαν στα σπίτια με τα καλασνικοφ, λήστευαν και βίαζαν - εφόσον επιβεβαιωθεί και επίσημα - είναι από τις λιγοστές καλές ειδήσεις του τελευταίου διαστήματος.

Η πρώτη μου σκέψη όταν την άκουσα, ήταν πως μέσα σε αυτή τη έξαρση της εγκληματικότητας που έχουμε το τελευταίο διάστημα, η Αστυνομία η οποία τόσα έχει ακούσει - δικαίως και αδίκως - μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και να σημειώσει επιτυχίες.

Η επόμενη σκέψη μου ήταν πως κάποια άλλα καθάρματα που κυκλοφορούν ελεύθερα στους δρόμους σπέρνοντας τον τρόμο σε αθώους πολίτες, ίσως το σκεφτούν λίγο περισσότερο πριν διαπράξουν την επόμενη εγκληματική τους πράξη.

Λάθος συλλογισμός... Γιατί το νομικό, δικαστικό και σωφρονιστικό μας σύστημα αποτελεί παράδεισο για τους εγκληματίες. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί από αυτούς συλλαμβάνονται να ληστεύουν, να κάνουν βιασμούς και άλλα κακουργήματα ενώ βρίσκονται σε άδειες από τις φυλακές ή έχουν αποφυλακιστεί έχοντας εκτίσει ένα κάποιο μέρος της ποινής τους. Όπως δεν είναι τυχαίο πώς ακόμα και όσοι καταδικάζονται σε ισόβια, κυκλοφορούν και πάλι ελεύθεροι το πολύ μετά από 17-18 χρόνια.

Θα ήθελα πολύ λοιπόν να ακούσω από έναν δικαστή ότι αυτοί οι υπάνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε σπίτια, ληστεύουν, κακοποιούν σεξουαλικά ανυπεράσπιστες γυναίκες και τρομοκρατούν μικρά παιδιά θα περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους σε ένα κελί και θα πεθάνουν μέσα σε αυτό.

ΥΓ: Είχα γράψει αυτό το κομμάτι όταν διάβασα το ρεπορτάζ του Στέλιου Βραδέλη στα ΝΕΑ. Αξιωματικός της ΕΛΑΣ που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης αποκαλύπτει :«Μόλις δείξαμε τις φωτογραφίες τους (Σ.Σ. των τεσσάρων συλληφθέντων ) σε ορισμένα από τα θύματα τους , στην εικόνα τους και μόνο ξέσπασαν σε λυγμούς. Σε πολλές περιπτώσεις φέρθηκαν σαν ζώα απέναντι στα θύματα τους».

Το λιγότερο που τους αξίζει νομίζω είναι να πεθάνουν στην φυλακη... .Δυστυχώς για την κοινωνία μας φοβάμαι πως θα τους δω, αργά η γρήγορα, να ξανακυκλοφορύν ελεύθεροι ανάμεσα μας, ανάμεσα στα παιδιά μας...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ