Υπάρχει ο Χρήστος Παπουτσής; - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Υπάρχει ο Χρήστος Παπουτσής;

Αναρωτιέμαι που κρύβεται τις τελευταίες ημέρες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής, την ώρα που η κοινωνία «βράζει» από την ανεξέλεγκτη δράση κακοποιών και αναζητεί την προστασία της αστυνομίας. Καθημερινά παρακολουθώ το μπαράζ εγκλημάτων, ληστειών και κακοποιήσεων από ένοπλες ομάδες αλλοδαπών και Ελλήνων. Το αίσθημα ασφάλειας στην κοινωνία είχε χαθεί από καιρό -ποιος ξεχνάει εξάλλου τα γεγονότα του Μαΐου με την εν ψυχρώ δολοφονία του 44χρονου Μανώλη Καντάρη, για μία κάμερα-, ωστόσο η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει από κάθε έλεγχο, αφού οι πολίτες δεν μπορούν να αισθανθούν ασφαλείς ούτε μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Την ώρα που ο κ. Παπουτσής παρουσίαζε όλο περηφάνια στην Εθνική Πινακοθήκη, τον πίνακα του Ρέμπραντ, ο οποίος είχε βρεθεί παράνομα στην κατοχή τηλεπαρουσιάστριας, κακοποιοί ανενόχλητοι τρομοκρατούν και «καταστρέφουν» ζωές πολιτών. Αδίστακτοι εγκληματίες οπλισμένοι με καλάσνικοφ, πιστόλια και μαχαίρια εισβάλουν σε σπίτια για να κλέψουν, να βιάσουν, ακόμα και να σκοτώσουν. Η αστυνομία φτάνει πάντα με καθυστέρηση απλώς και μόνο για καταγράψει τα περιστατικά και να τα προσθέσει στη μακρά λίστα των στατιστικών της με τα εγκλήματα.

Διάβασα πως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη παραβρέθηκε πρόσφατα στην τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων της Σχολής αστυφυλάκων της Κομοτηνής, απ' όπου δήλωσε πως «αν και υπάρχουν προβλήματα στελέχωσης των υπηρεσιών, αυτά αντιμετωπίζονται».

Η αλήθεια όμως είναι μάλλον διαφορετική, καθώς αποδυναμώνεται μια από τις πιο ενεργές και αποτελεσματικές ομάδες στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας. Η ομάδα ΔΙ.ΑΣ αντί να ενισχυθεί με περισσότερους άντρες, «αιμορραγεί», καθώς κάποιοι κρίθηκαν ακατάλληλοι για υπηρεσία, ενώ κάποιοι άλλοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις διοικητικής υποστήριξης. Μόλις 1,5 χρόνο από την σύσταση της αριθμεί 700 αστυνομικούς λιγότερους, με τον αριθμό των ετοιμοπόλεμων να μην ξεπερνά πλέον τους 1.250. Αποτέλεσμα είναι να μειωθούν αισθητά οι περιπολίες και αντί για 170 ανά βάρδια να πραγματοποιούνται μόνο 90. Τις νυχτερινές ώρες μάλιστα, από τη μία έως τις έξι τα ξημερώματα, οι περιπολίες σταματούν και οι σπείρες των κακοποιών «χτυπούν» ανενόχλητα.

Και δυστυχώς φοβάμαι πως οι πολίτες βλέποντας ότι το κράτος δεν μπορεί να τους βοηθήσει και να τους προστατέψει, θα οδηγηθούν στην αυτοδικία με ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει για την κοινωνία μια τέτοια εξέλιξη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ