Κι όμως, και οι 300 είσαστε σχεδόν ολόιδιοι - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κι όμως, και οι 300 είσαστε σχεδόν ολόιδιοι

Η μόνιμη επωδός της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτικών όταν θέλουν να... αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες του λαού για την κρίση του συστήματος είναι η φράση δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Παρέλκει να εξετάσουμε την περίπτωση του κάθε πολιτικού ξεχωριστά για να δούμε ποιός δεν είναι ίδιος και ποιός είναι απλώς χειρότερος από το μέσο όρο.

Ας δούμε όμως τι εννοούν με το δεν είμαστε όλοι ίδιοι.

Αν εννοούν ότι δεν έχουν πάρει μίζες εκατομμυρίων για μια προμήθεια ή μια υπογραφή, μπορούμε να το δεχθούμε. Δεν είσαστε όλοι ίδιοι, αν και για ορισμένους από εσάς ισχύει το ότι δεν βρεθήκατε ποτέ με το υπουργικό στιλό στο χέρι.

Αν εννοούν ότι δεν έχουν κάνει κανένα ρουσφετολογικό διορισμό, ότι δεν έχουν αγωνιστεί για να ασφαλτοστρωθεί ένας άχρηστος δρόμος στην περιφέρειά τους, ότι δεν έχουν μεριμνήσει για χαριστικές επιχορηγήσεις σε συλλόγους και σωματεία της ιδιαίτερης πατρίδας τους, λυπάμαι, αλλά είσαστε ίδιοι στην απολύτως συντριπτική σας πλειοψηφία.

Αν εννοούν ότι δεν έχουν υποτάξει στο κακώς θεωρούμενο κομματικό τους καθήκον τα προσωπικά τους πιστεύω και την προσωπική τους ηθική, επίσης είσαστε όλοι ίδιοι.

Αν εννοούν ότι δεν έχουν ψηφίσει μια τροπολογία στα όρια της νομιμότητας για να ικανοποιήσουν ομάδες πίεσης πάλι δεν μπορείτε να μας πείσετε.

Αν εννοούν ότι δεν συναγελάζονται με ανθρώπους του χρήματος που τους προσεγγίζουν εξ αιτίας της βουλευτικής τους ιδιότητας, λυπούμαι αλλά αυτοί που πραγματικά το κάνουν δεν ξεπερνούν τα δάκτυλα των δύο χεριών.

Αν, τέλος, εννοούν ότι σε μια άλλη χώρα, σε ένα άλλο πολιτικό σύστημα θα ήταν καλύτεροι, ίσως και να έχετε δίκιο.

Υ.Γ.: Οταν κατά καιρούς οι βουλευτές, σήμερα του ΠΑΣΟΚ, γκρινιάζουν και υποτίθεται δεν αντέχουν, αλλά τελικά υποκύπτουν για το... κοινό καλό αλλά δεν φταίνε αυτοί, μη τους λυπάστε. Οποιος δεν θέλει απλώς φεύγει. Αν έχει και επάγγελμα να κάνει, ακόμη καλύτερα.

Υ.Γ.1: Προφανώς για τα δεινά της σημερινής Ελλάδας και για την ποιότητα των πολιτικών της εκ των βασικών υπευθύνων είναι ο ίδιος ο λαός που τους έχει επιλέξει με γνώμονα ποιός έκανε το καλύτερο ρουσφέτι ή απλώς για να τιμωρήσει κάποιον άλλο που δεν το έκανε...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ