Η ξεφτίλα των πλουσίων Ελλήνων - iefimerida.gr
ΕΛΛΑΔΑ 

Η ξεφτίλα των πλουσίων Ελλήνων

Ζούμε την απόλυτη ξεφτίλα ως χώρα. Η Τρόικα έρχεται και πάει στα Δικαστήρια της Ευελπίδων για να διαπιστώσει ότι αργεί η Δικαιοσύνη. Οι τροϊκανοί άκουσαν ότι "μέχρι στιγμής το μόνο σύστημα μηχανοργάνωσης που υπάρχει είναι αυτό που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων το οποίο λειτουργεί πιλοτικά(!) από τις 16 Σεπτεμβίου! Έπρεπε να φτάσουμε εν έτει 2011 για να αποκτήσουμε ότι οι δυτικές δημοκρατίες έχουν εδώ και δεκαετίες. Φταίει μήπως η... χούντα – όπως ακούω ότι είναι ένα από τα επιχειρήματα για την καθυστέρηση της Ελλάδας;

Οι Γερμανοί στέλνουν ομάδες τεχνοκρατών για να μας βοηθήσουν στα βασικά ζητήματα ενός – θεωρητικά – ευνομούμενου κράτους δικαίου: Το φορολογικό, την τοπική αυτοδιοίκηση, το κτηματολόγιο, την ενέργεια. Χρειαζόμασταν τους γερμανούς να μας βοηθήσουν;

Το σχέδιο "Εύρηκα" μιας τεράστιας εταιρείας συμβούλων στην ΕΕ, ονόματι Roland Berger προβλέπει να έρθουν οι ξένοι, να πάρουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας έναντι 125 δις ευρώ και μια εταιρεία με έδρα το Στρασβούργο να αναλάβει να τα πουλήσει. Τα κέρδη –μείον τις προμήθειες - θα μας αποδοθούν για να επαναγοράσουμε τα ομόλογα μας από την ΕΚΤ ώστε να πέσει το δημόσιο χρέος από το 145% στο 88%. Αν υπάρξουν ζημίες από τις πωλήσεις, τις υφιστάμεθα εμείς.

Τι λένε όλα αυτά; Πολύ απλά ότι είμαστε ΑΝΙΚΑΝΟΙ να διαχειριστούμε τα του οίκου μας. Ότι από τη μεταπολίτευση και εντεύθεν δεν έγινε σχεδόν το παραμικρό για να βελτιώσει το κράτος τις παροχές προς τους πολίτες. Ότι δεν μπορούμε ούτε καν να πουλήσουμε τον πλούτο μας. Ότι είμαστε μια χώρα ανικάνων.

Το χειρότερο σημείο ξεφτίλας όμως – κατά την ταπεινή μου γνώμη – είναι η στάση μερικών «επιφανών» Ελλήνων. Ο όρος "επιφανείς" αφορά την οικονομική τους επιφάνεια και μόνο γιατί ως πατριώτες είναι πολύ μικροί. Όταν ο Πρωθυπουργός πήγε να ζητιανέψει σχεδον επενδύσεις από τους γερμανούς βιομηχάνους στο Βερολίνο, η απάντηση που έλαβε ήταν αποστομωτική: «Δεν γίνεται Έλληνες επιχειρηματίες να βγάζουν τα λεφτά τους έξω, αντί να τα επενδύουν στην Ελλάδα, και να ζητούν από εμάς να επενδύουμε στην Ελλάδα. Πρέπει να δείξουν το παράδειγμα και εμείς είμαστε έτοιμοι να ακολουθήσουμε»... Προσωπικά, αν ήμουν στη θέση του Παπανδρέου, θα είχα παραιτηθεί από κάθε προσπάθεια να σώσω τη χώρα.

Κάποτε η Ελλάδα είχε εθνικούς ευεργέτες. Σήμερα έχει κοσμικά λαμόγια, πλούσιους χωρίς ελληνική συνείδηση, όπως οι ξένες σημαίες που κυματίζουν στα υπερπολυτελή κότερα τους. Που, αντί να συνδράμουν με τον οβολό τους, κοιτάζουν μόνο να σώσουν τα πλούτη τους.

Αλλά τα σάβανα δεν έχουν τσέπες. Ούτε η ξεφτίλα τους, πάτο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ