Το γόνατο του κ. Βενιζέλου… - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Το γόνατο του κ. Βενιζέλου…

Αυτή η τελευταία έμπνευση του κ. Βενιζέλου να νομοθετήσει την...υποχρεωτική κατανάλωση και την απαγόρευση της αποταμίευσης , είναι ίσως το πιο παράλογο εισπρακτικό μέτρο που θα μπορούσε να εμπνευστεί ένας υπουργός Οικονομικών.

Μας λέει ο κ. Βενιζέλος ότι αν ένας οικογενειάρχης βγάζει –μόνος η με τη σύζυγο του- 40.000 το χρόνο, θα πρέπει να συγκεντρώσει καταναλωτικές αποδείξεις ύψους 24.000 ευρώ . Το ποσό για όποιον διατηρεί κάποια επαφή με την πραγματικότητα είναι εξωπραγματικό, αν μάλιστα σε αυτό δεν περιλαμβάνονται δόσεις στεγαστικών δανείων-που έχει σχεδόν κάθε Ελληνικό σπίτι- αποδείξεις από ΔΕΚΟ η εταιρίες τηλεφωνία και γενικώς δαπάνες που δεν προβλέπονται με τον ισχύοντα σήμερα νόμο. Κι όλα αυτά πρέπει να συγκεντρωθούν στους τρεις μήνες που απέμειναν μέχρι να τελειώσει η χρονιά αφού θα περιληφθούν στις φορολογικές δηλώσεις του 2012.

Με δυο λόγια , ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ζητά από τους πολίτες που έχουν ακόμα δουλειά, να καταναλώνουν υποχρεωτικά και ασταμάτητα ενώ τους απαγορεύει να επιχειρήσουν να βάλουν στην άκρη κάποια χρήματα για τις ακόμα πιο δύσκολες μέρες που έρχονται.

Δυο πράγματα είναι πιθανόν να συμβαίνουν: Το πρώτο, ότι ο κ. Βενιζέλος δεν έχει καμιά επαφή με την πραγματική ζωή αφού οι υποχρεώσεις του δεν του επιτρέπουν να ασχολείται προσωπικά με τη διαχείριση των οικονομικών του. Το δεύτερο, ότι για μία ακόμα φορά έφτιαξε μια ρύθμιση στο...γόνατο και θα υποχρεωθεί να την μαζέψει και πάλι μόλις δει πως δεν είναι ρεαλιστική.

Εκτός αν συμβαίνουν και τα δυο ταυτόχρονα. Πράγμα διόλου απίθανο...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ