Ο υπουργός που δέχεται και το γιαούρτωμα... - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Ο υπουργός που δέχεται και το γιαούρτωμα...

Η φράση που προφανώς με απόλυτη συνείδηση εκστόμισε πρωί πρωί σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης μιλώντας στον BHMA FM δεν είναι από αυτές που είχαμε συνηθίσει να ακούμε από πολιτικά πρόσωπα.

«Ήρθε η ώρα του λογαριασμού για όλους...Μέχρι και το γιαούρτωμα δεχόμαστε καθώς όλοι έχουμε ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί» είπε ο πρώην Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ . Λίγο νωρίτερα είχε ρωτηθεί για τους 300 χιλιάδες καταναλωτές της ΔΕΗ που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ρεύμα καθώς έχουν κάνει ρύθμιση για να πληρώνουν τους οφειλές τους . Στο νέο ειδικό τέλος για τα ακίνητα δεν υπάρχει καμιά πρόνοια γι αυτούς και οφείλουν να το καταβάλουν όλο μαζί.

Ο κ. Ξυνίδης απάντησε –σε γενικές γραμμές- πώς το πιθανότερο είναι να μην μπορεί να γίνει τίποτα καθώς το κράτος δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει πόσοι από αυτούς που έχουν κάνει ρύθμιση έχουν πραγματική ανάγκη και πόσοι όχι. Το ίδιο, πάνω κάτω, είπε και για όσους επιδοτούμενους άνεργους θα πληρώσουν το χαράτσι. Το κράτος αδυνατεί να ξεχωρίσει αυτούς που ζουν μόνο με αυτό το επίδομα από εκείνους που έχουν κι άλλες πηγές η κάποια περιουσιακά στοιχεία. Κι έτσι παραδέχθηκε πώς ο άνεργος που ζει με τα 450 ευρώ του επιδόματος θα πληρώσει την ανικανότητα των μηχανισμών της Πολιτείας.

Με λίγα λόγια, ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης αποδέχθηκε δημοσίως ότι δεν υπάρχει κράτος και ότι αυτή την ανυπαρξία θα την πληρώσει αυτός που δεν έχει στον ήλιο μοίρα .Και συνόδευσε την παραδοχή του με την φράση περί του γιαουρτώματος νιώθοντας προφανώς την ανάγκη να εξιλεωθεί σε ένα βαθμό απέναντι στους πολίτες που τον άκουγαν.

Τουλάχιστον ο κ. Ξυνίδης, έδειξε ειλικρινής...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ