Ένας «γάμος» και τέσσερις «κηδείες»… - iefimerida.gr
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 

Ένας «γάμος» και τέσσερις «κηδείες»…

Ο «γάμος» ανάμεσα στην ALPHA BANK και την EUROBANK φαίνεται ότι μπορεί να ενισχύσει τον εγχώριο τραπεζικό κλάδο που υφίσταται το τελευταίο διάστημα μια άνευ προηγουμένου κατρακύλα σε χρηματιστηριακό επίπεδο. Ταυτόχρονα σε μια κρίσιμη περίοδο, ο «γάμος» αυτός , φέρνει επιτέλους στην Ελλάδα μια μεγάλη και χειροπιαστή επένδυση από το εξωτερικό και μάλιστα από το Καταρ που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον πλανήτη. Το πιθανότερο είναι ότι η συγχώνευση αυτή θα φέρει και άλλες ανάλογες εξελίξεις στον τραπεζικό χώρο και ελπίδα όλων είναι να επηρεάσει θετικά την οικονομία που πάσχει από έλλειψη καλών ειδήσεων.

Φτάνει άραγε όμως αυτός ο «γάμος» για να βοηθήσει ουσιαστικά στην αναστροφή αυτού του γκρίζου ως κατάμαυρου κλίματος που επικρατεί στο οικονομικό τοπίο; Όταν μάλιστα την ίδια ώρα προχωρεί κανονικά από την 1η Σεπτεμβρίου το κυβερνητικό σχέδιο (;) για τον ΦΠΑ 23% στην εστίαση. Ένα σχέδιο που αν εφαρμοστεί είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσει : 1) νέα λουκέτα στις επιχειρήσεις εστίασης , 2) χιλιάδες επιπλέον ανέργους που θα προστεθούν στην στρατιά των 800.000 σημερινών 3) αυξήσεις στις τιμές προϊόντων που δεν αντέχουν οι τσέπες των καταναλωτών και 4) δραματική μείωση στα έσοδα του κράτους λόγω της μείωσης στην κατανάλωση.

Τέσσερις δραματικές επιπτώσεις στις οποίες αναπόφευκτα θα οδηγήσει αυτή η ρύθμιση -αλαλούμ που αφορά την ραχοκοκαλιά των μικρομεσαίων καταστημάτων στη χώρα μας και 600.000 ανθρώπους που εργάζονται σε αυτές.

Τέσσερις επικείμενες «κηδείες» που ρίχνουν βαριά τη σκιά τους στην βαριά άρρωστη οικονομία μας την ίδια ώρα την ίδια ώρα που όλοι ελπίζουν πως ένας «γάμος» όπως αυτός των δύο μεγάλων Ελληνικών τραπεζών , μπορεί να την βοηθήσει να βγει από την εντατική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ