Κρατήστε τις σημαίες στα συρτάρια - iefimerida.gr
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Κρατήστε τις σημαίες στα συρτάρια

Πριν αποφασίσετε να βγείτε με τις σημαίες στους δρόμους, (εξάλλου τις έχετε κι εύκαιρες λόγω της 25ης Μάρτη που μόλις πέρασε) για τις μεγάλες επιτυχίες της κυβέρνησης με την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής των δανείων, τη μείωση των επιτοκίων ή τη δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων από ειδικό μηχανισμό, ας καθίσουμε να σκεφτούμε λίγο πιο ψύχραιμα. Ας στοχαστούμε, αν και οι Έλληνες δεν φημιζόμαστε γι’ αυτό το σπορ τώρα τελευταία.

Η περιβόητη επιμήκυνση και ο περιορισμός των επιτοκίων είναι παραπάνω από σαφές πως αποτελούν «μια κάποια λύση». Κανένας όμως δεν μιλά ξεκάθαρα και σταράτα για το συνολικό ύψος των επιτοκίων, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει τα 6 δις. ευρώ που με τόση βιασύνη έσπευσε να μας πει ο κ. Παπανδρέου. Αυτό το νούμερο βρίσκεται μονάχα στη φαντασιακή σφαίρα του υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου. Ο γνωστός πλέον για τις συνεχείς αστοχίες του μαθητευόμενος μάγος φαίνεται να μην λαμβάνει υπ’ όψιν του έναν σημαντικό αλλά και ταυτόχρονα αστάθμητο παράγοντα. Πως μπορεί η μείωση αυτή να αποτελεί ένα πρώτης τάξεως επικοινωνιακό υλικό προς λαϊκή κατανάλωση και γιατί όχι, ακόμα και για πρόωρες εκλογές, όμως η επικείμενη αύξηση των επιτοκίων που ούτως ή άλλως ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα στο άμεσο μέλλον, ενδέχεται να εξανεμίσει τα όποια - πρόσκαιρα όπως φοβούμαστε – αποτελέσματα.

Μεγάλη επίσης συζήτηση γίνεται για την «εθνική νίκη», η οποία ήλθε ως αποτέλεσμα της εξαίρετης παπανδρεϊκής διπλωματίας. Κανείς όμως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θα μας μιλήσει για τον πιο βαθύ λόγο που οι Ευρωπαίοι μας «βοήθησαν» - αν αυτό μπορεί να χαρακτηριστεί βοήθεια. Τι άλλο δηλαδή θα μπορούσαν να κάνουν σε μια χώρα που τους χρωστά τόσα πολλά; Απλά, η κυβέρνηση Παπανδρέου τους διασφαλίζει πως θα πάρουν σίγουρα τα λεφτά τους πίσω, ενώ από εκεί και πέρα ανοίγει και η κερκόπορτα εισόδου των πολυεθνικών δυνάμεων στην ξεφτιλισμένη από πλευράς αξιοπρέπειας αλλά και υλικών αξιών, ελληνική αγορά. Κοινώς, σε λογική «μπιρ παρά» θα έλθουν οι Εταίροι μας και θα αλώσουν νησιά, αεροδρόμια, πάρκα, σε λογική κατάσχεσης. Αν όλα τα παραπάνω λοιπόν τα ονομάζεται εθνική επιτυχία, με γεια σας και χαρά σας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ