Ολα τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξοπλίζουν το νέο Toyota Yaris | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | iefimerida.gr

Ολα τα καινοτόμα συστήματα ασφαλείας που εξοπλίζουν το νέο Toyota Yaris

 Ποια συστήματα ασφάλειας εξοπλίζουν το νέο Toyota Yaris;
Τα συστήματα ασφαλείας που εξοπλίζουν το νέο Toyota Yaris
Κώστας Φούζας

Πρωτοπόρος στην κατηγορία του στον τομέα της ενεργητικής ασφάλειας, το Yaris σημειώνει τώρα περαιτέρω πρόοδο -όχι μόνον επωφελούμενο από συστήματα τελευταίας γενιάς, αλλά και λανσάροντας αρκετά που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε μοντέλο Toyota.

Το πακέτο Toyota Safety Sense για το νέο Yaris προσφέρει περισσότερα χαρακτηριστικά από άλλο τρέχον μοντέλο Toyota και είναι πιο πλούσιο από οποιοδήποτε αντίστοιχο του ανταγωνισμού στην κατηγορία B, περιλαμβάνοντας:

  • Pre-Collision System με ανίχνευση οχήματος, ανίχνευση πεζού (ημέρα/νύχτα), ανίχνευση δικυκλιστή (ημέρα), Intersection Turn Assistance (ανίχνευση οχήματος και πεζού), Emergency Steering Assistance
  • Intelligent Adaptive Cruise Control (σε όλο το εύρος ταχυτήτων στο Yaris Hybrid)
  • Road Sign Assist
  • Lane Departure Alert με Steering Control & Lane Trace Assist
  • Automatic High-Beam

Υποστήριξη αποφυγής πρόσκρουσης

Η υποστήριξη αποφυγής σύγκρουσης έχει αναβαθμιστεί με βελτιωμένη και ευρύτερη λειτουργικότητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το εύρος ταχυτήτων μεταξύ οχημάτων στο Pre-Collision System PCS) έχει αυξηθεί στα 180 km/h. Το PCS έχει επίσης τη δυνατότητα να ανιχνεύει πεζούς στη πορεία του αυτοκινήτου, ημέρα και νύχτα, με ταχύτητες έως 80 km/h, και δικυκλιστές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Intersection Turn Assistance

Το νέο Yaris είναι το πρώτο μοντέλο της Toyota που ωφελείται από το Intersection Turn Assistance. Αυτό βοηθά στην αποφυγή σύγκρουσης με άλλο όχημα ή με πεζό, όταν στρίβει σε μία διασταύρωση. Εάν το σύστημα ανιχνεύσει έναν αντίθετα ερχόμενο πεζό να ετοιμάζεται να διασχίσει το δρόμο, όπου πρόκειται να στρίψει το αυτοκίνητο, ή εάν υπάρχει κίνδυνος το όχημα να εισέλθει στην πορεία αντίθετα ερχόμενης κυκλοφορίας, θα ηχήσει μία προειδοποίηση, και εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει, θα εφαρμοστεί αυτόματα φρενάρισμα έκτακτης ανάγκης. Το σύστημα λειτουργεί με ταχύτητες μεταξύ 10 και 25 km/h.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Adaptive Cruise Control

Οι αναβαθμίσεις στο Toyota Safety Sense περιλαμβάνουν το Adaptive Cruise Control στο Yaris Hybrid που λειτουργεί με ταχύτητες από 0 έως 180 km/h. Αυτό θα φρενάρει το όχημα εάν το προπορευόμενο αυτοκίνητο σταματήσει. Εάν η στάση είναι διάρκειας μικρότερης των τριών δευτερολέπτων, η επανεκκίνηση γίνεται αυτόματα. Εάν η διάρκεια είναι μεγαλύτερη, το αυτοκίνητο μπορεί να εκκινήσει με ελαφρά πίεση του γκαζιού, ή πιέζοντας το ACC. Πέρα από τη βελτίωση της ασφάλειας, ανακουφίζει από το στρες τις οδήγησης σε συνθήκες πυκνής κυκλοφορίας. Το ACC λειτουργεί επίσης σε συνεργασία με το Road Sign Assist, για να υποδείξει στο οδηγό μία νέα, κατάλληλη ρύθμιση ταχύτητας, εάν αναγνωριστούν αλλαγές στα όρια ταχύτητας.

Lane Departure Alert με Steering Control και Lane Trace Assist

Το Lane Trace Assist προσφέρεται επίσης με το Yaris για πρώτη φορά, μαζί με το Lane Departure Alert με Steering Control. Εάν το αυτοκίνητο παρεκκλίνει τυχαία από τη λωρίδα κυκλοφορίας, διασχίζοντας μία διαγράμμιση, ηχεί μία προειδοποίηση. Ο οδηγός μπορεί τώρα επιπρόσθετα να επιλέξει τον έλεγχο διεύθυνσης (steering control), που αυτόματα διατηρεί το όχημα στο κέντρο της λωρίδας του.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το σύστημα μπορεί να αναγνωρίζει τις στάνταρ λευκές και κίτρινες διαγραμμίσεις, καθώς και περιθώρια δρόμου (κράσπεδα, γρασίδι ή χώμα), ώστε η υποβοήθηση διεύθυνσης να είναι διαθέσιμη σε περισσότερες περιπτώσεις, στις ευθείες και στις στροφές. Εάν οι διαγραμμίσεις είναι δυσδιάκριτες, ή δεν μπορούν να ανιχνευτούν, το σύστημα θα παρακολουθεί την πορεία του προπορευόμενου οχήματος, διατηρώντας το Yaris εντός της λωρίδας κυκλοφορίας.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Emergency Steering Assist

Το Emergency Steering Assist είναι μία ακόμα πρωτιά της Toyota στον τομέα της ασφάλειας. Υποστηρίζει τον οδηγό όταν υπάρχει ενδεχόμενο σύγκρουσης με πεζό ή εμπόδιο στη λωρίδα του αυτοκινήτου και απαιτείται ελιγμός αποφυγής. Το σύστημα ασκεί πρόσθετη ροπή στο σύστημα διεύθυνσης για να βελτιώσει τη σταθερότητα του οχήματος και να αποτρέψει την απομάκρυνσή του από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Toyota Toyota Yaris συστήματα ασφαλείας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ