Ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας -Πώς το πέτυχε η nrg με το δίκτυο φόρτισης incharge | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | iefimerida.gr

Ταξίδι σε όλη την Ελλάδα με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας -Πώς το πέτυχε η nrg με το δίκτυο φόρτισης incharge

nrg incharge δίκτυο για ηλεκτροκίνηση
Με το incharge έγινε πραγματικότητα κάτι που μέχρι σήμερα φαινόταν αδύνατο: Το ταξίδι σε όλη τη χώρα με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ταχύ βηματισμό προχωρά η Ελλάδα προς την εποχή της ηλεκτροκίνησης, με τους πολίτες να δείχνουν ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για ηλεκτρικά και Plug-in οχήματα.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι τιμές των ηλεκτρικών οχημάτων σταδιακά υποχωρούν, ενώ σημαντική ώθηση δίνει και το πρόγραμμα επιδοτήσεων «Κινούμαι ηλεκτρικά», το οποίο τρέχει το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Σύμφωνα με το ΥΠΕΝ, σε λιγότερο από ένα χρόνο κατατέθηκαν 1.300 αιτήσεις για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, εξέλιξη που αντικατοπτρίζει τη νέα τάση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Πόσο ρεαλιστική όμως είναι η ιδέα της μετακίνησης με ηλεκτρικό όχημα; Αποτελεί σενάριο… επιστημονικής φαντασίας το ταξίδι στην Ελλάδα με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας; Τα νέα δεδομένα δείχνουν ότι αυτό το «αύριο» έρχεται πολύ πιο γρήγορα απ’ ό,τι περιμέναμε.

Το δίκτυο incharge της nrg κάνει το ταξίδι της ηλεκτροκίνησης πραγματικότητα

Όσο και να προχωρούν οι τεχνολογίες των ηλεκτρικών οχημάτων, το μεγάλο «κλειδί» για τη μετακίνηση με την ηλεκτρική ενέργεια είναι τα δίκτυα φόρτισης. Σύμφωνα με αναλυτές, στην Ελλάδα γίνονται βήματα το τελευταίο διάστημα, όμως η περίπτωση που ξεχωρίζει είναι αυτή της nrg.

Η nrg κινήθηκε με γοργούς ρυθμούς και πλέον έχει την πρωτιά στον κλάδο, καθώς «εγκαινίασε» το incharge, το μεγαλύτερο δίκτυο ταχυφορτιστών στην Ελλάδα. Το δίκτυο ταχυφορτιστών ενώνει, κυριολεκτικά, με πολλαπλές διαδρομές, το Βορρά με το Νότο και καθιστά πραγματικότητα κάτι που μέχρι σήμερα έμοιαζε αδύνατο: το ταξίδι σε όλη τη χώρα με τη χρήση ηλεκτρικής ενέργειας!

Καίριο ρόλο σε αυτή την εξέλιξη διαδραματίζουν οι ειδικοί, προηγμένοι φορτιστές του δικτύου incharge της nrg που μπορούν να φορτίσουν ένα ηλεκτρικό όχημα σε έως και το 80% της δυναμικότητάς του σε λιγότερο από μισή ώρα. Το μεγαλύτερο μέρος των ταχυφορτιστών της nrg, σε συνεργασία με τα πρατήρια AVIN και Shell, έχει τοποθετηθεί σε πρατήρια αυτοκινητοδρόμων ΣΕΑ, προκειμένου να κάνουν ακόμα πιο εύκολη τη μετακίνηση στην Ελλάδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δείτε εδώ το χάρτη των διαδρομών του incharge για το επόμενο ηλεκτροκίνητο ταξίδι σας!

Το δίκτυο incharge απλώνεται σε όλη τη χώρα:

Τι προσφέρει το νέο app incharge

Ταυτόχρονα, η nrg λανσάρισε και την εφαρμογή incharge, έναν πραγματικό «συνοδηγό» στο ταξίδι με το ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό όχημα. Με το συγκεκριμένο app, ο οδηγός μπορεί να:

• βρει ένα σημείο φόρτισης που τον εξυπηρετεί
• επιλέξει το είδος φόρτισης που επιθυμεί
• δει το ιστορικό των φορτίσεών του
• ολοκληρώσει την πληρωμή του
• εξυπηρετηθεί άμεσα 24/7

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες λειτουργίες είναι ότι μέσα από το app incharge της nrg, ο οδηγός μπορεί να λαμβάνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο για την εξέλιξη της φόρτισης του οχήματος, καθώς εκείνος απολαμβάνει την ανάπαυλα κατά τη διαδρομή του. Να σημειωθεί ότι η εφαρμογή incharge είναι ήδη διαθέσιμη τόσο στο Google Play όσο και στο App Store.

nrg incharge

incharge HOME: Η φόρτιση στο σπίτι

Την ίδια στιγμή, πάντως, οι ιδιοκτήτες των ηλεκτρικών οχημάτων του σήμερα και του αύριο θα πρέπει να φροντίσουν και για την υποδομή φόρτισης στο σπίτι. Γι’ αυτό το κοινό, η nrg παρουσίασε το πρόγραμμα incharge HOME, το οποίο εξασφαλίζει ανταγωνιστικές χρεώσεις ενέργειας για τη φόρτιση του ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού οχήματος.

Αναλυτές της αγοράς επισημαίνουν ότι το incharge ΗΟΜΕ, πέρα από εξοικονόμηση κόστους, προσφέρει και πολλά παράλληλα οφέλη, όπως η δωρεάν ηλεκτρική ενέργεια για τη φόρτιση ηλεκτροκίνητου ή plug-in hybrid υβριδικού οχήματος από το σπίτι, για έναν ολόκληρο χρόνο, δωρεάν συνδρομή nrg Green, μηδενική εγγύηση με πάγια εντολή και πολλαπλάσιους πόντους στο allSmart.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η κατάλληλη λύση για τις κατοικίες είναι ο οικιακός φορτιστής της nrg. Πρόκειται για ένα φορτιστή μικρών διαστάσεων, ο οποίος είναι εύκολος στην τοποθέτηση, οικονομικός, εύχρηστος και -το σημαντικότερο- προσφέρει γρήγορη φόρτιση.

Το «πακέτο» incharge για τις επιχειρήσεις

Το ενδιαφέρον της αγοράς συγκεντρώνει και το πρόγραμμα incharge BUSINESS που σχεδίασε η nrg για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να εγκαταστήσουν φορτιστές οχημάτων, για να εξυπηρετούν τους πελάτες τους.

Η nrg δεσμεύεται ότι αναλαμβάνει όλες τις ανάγκες, όπως την παροχή και εγκατάσταση του φορτιστή, ακόμα και τη δωρεάν προσφορά της προηγμένης διαχείρισης και προβολής της υπηρεσίας incharge. Συγκεκριμένα, σε ό,τι αφορά τη φόρτιση σε δημοσίως προσβάσιμα σημεία, η nrg διαθέτει στους πελάτες της AC και DC φορτιστές, που διασφαλίζουν την εύκολη και ταχεία φόρτιση.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Επιπλέον, η nrg προβλέπει και σημαντικά προνόμια για όσους επιλιέξουν το incharge BUSINESS. Συνοπτικά, οι επιχειρήσεις που θα πουν «ναι» στο incharge BUSINESS θα έχουν τα εξής οφέλη:

• Αυτοψία εγκατάστασης
• Προμήθεια σταθμών φόρτισης
• Υπηρεσίες Operation & Maintenance
• Προβολή στο δίκτυο incharge

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηλεκτροκίνηση αποτελεί βασική προτεραιότητα της nrg, η οποία, γι’ αυτόν τον λόγο, θα συνεχίσει να επενδύει, αναπτύσσοντας ακόμα περισσότερο το δίκτυό της, τόσο στο εθνικό δίκτυο και τους αυτοκινητοδρόμους, όσο και σε αστικά κέντρα, με DC και AC φορτιστές. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το incharge στο nrgincharge.gr ή καλώντας στο 218 881 8102.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ