Συνεργασία δήμου Αθηναίων - ΕΟΠΥΥ για τα δημοτικά ιατρεία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Συνεργασία δήμου Αθηναίων - ΕΟΠΥΥ για τα δημοτικά ιατρεία

Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Αθηναίων και ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, με το οποίο προβλέπεται συνεργασία των δημοτικών ιατρείων με γιατρούς διάφορων ειδικοτήτων του ΕΟΠΠΥ σε εθελοντική βάση.

Οι γιατροί θα συνταγογραφούν και θα παραπέμπουν για εξετάσεις ασθενείς, και θα συμμετέχουν στις δράσεις που γίνονται στα σχολεία για εξέταση και εμβολιασμό παιδιών.

Στις Λέσχες Φιλίας θα γίνεται έλεγχος της συνταγογράφησης στα βιβλιάρια υγείας των ηλικιωμένων και παροχή συμβουλών πρόληψης.

Στα σχολεία, οι γιατροί θα συμμετέχουν σε προγράμματα για μαθητές Γυμνασίου και Δημοτικού σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του δήμου Αθηναίων, ενώ στους παιδικούς σταθμούς που εποπτεύονται από το Βρεφοκομείο Αθηνών, οι γιατροί σε συνεργασία με τον παιδίατρο θα συμμετέχουν στον προσυπτωματικό έλεγχο και στα θέματα αγωγής υγείας εργαζομένων και γονιών.

Η συνεργασία θα επεκταθεί και με τη διάθεση Επισκεπτών Υγείας στα Δημοτικά Ιατρεία και τις Λέσχες Φιλίας.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ