Ιράν: Εγκαίνια δυο νέων μεταλλείων ουρανίου για την τροφοδοσία εργοστασίου παραγωγής "κίτρινου κέικ" - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράν: Εγκαίνια δυο νέων μεταλλείων ουρανίου για την τροφοδοσία εργοστασίου παραγωγής "κίτρινου κέικ"

Το Ιράν εγκαινίασε δύο μεταλλεία ουρανίου τα οποία θα τροφοδοτούν το νέο εργοστάσιο παραγωγής ουρανίου στην επαρχία Γιαζντ, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση.

Τα δύο μεταλλείο βρίσκονται στο Σαγκάντ, περίπου 100 χιλιόμετρα από το νέο εργοστάσιο του Αρντακάν, το οποίο έχει δυνατότητα ετήσιας παραγωγής 60 τόνων "κίτρινου κέικ", ουρανιούχου συμπυκνώματος που χρησιμοποιείται για τον εμπλουτισμό ουρανίου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.

"Στο παρελθόν εξαρτιόμαστε από το εξωτερικό για την τροφοδοσία μας με "κίτρινο κέικ", όμως με τη βοήθεια του Θεού εγκαινιάσαμε τα μεταλλεία το ένα μετά το άλλο...και πλέον ελέγχουμε όλη την αλυσίδα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας", τόνισε σε ο ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ σε ομιλία του που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση.

"Έχουμε γίνει μια πυρηνική δύναμη και κανείς δεν μπορεί να μας το στερήσει", είπε χαρακτηριστικά.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ