Θάνατος αμάχων από βομβαρδισμούς στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Θάνατος αμάχων από βομβαρδισμούς στη Συρία

Τουλάχιστον 15 άμαχοι σκοτώθηκαν την Κυριακή, κατά τους βομβαρδισμούς ανατολικά της Δαμασκού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH). Την ίδια στιγμή, ο στρατός ανακοίνωσε ότι εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των θυλάκων των ανταρτών στην περιφέρεια της πρωτεύουσας.

Οι άμαχοι που σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους τρεις γυναίκες και ένα παιδί, βρίσκονταν στις τοποθεσίες Τζισρίν και Καφάρ Μπάτνα, 8 χιλιόμετρα ανατολικά της Δαμασκού και στην περιοχή ανάμεσα σε αυτές τις δύο τοποθεσίες, διευκρίνισε το OSDH. Έξι αντάρτες σκοτώθηκαν επίσης στη Νασαμπίγια, ανατολικά της Δαμασκού, ανέφερε το Παρατηρητήριο.

Σε ανακοίνωση που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων SANA, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι πολιορκεί θυλάκους των ανταρτών ανατολικά της Δαμασκού, στην περιοχή της ανατολικής Γούτα, περίπου πενήντα χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας.

Στο βορρά, ο στρατός κατέλαβε μία στρατηγική περιοχή κοντά στο Χαλέπι, την Αζίζα, όπου σημειώνονταν σφοδροί βομβαρδισμοί τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με το OSDH.

Το χωριό αυτό βρίσκεται σε ένα δρόμο ανεφοδιασμού που οδηγεί στη Σφέιρα, μια περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες και χρησιμεύει ως γραμμή άμυνας προκειμένου να εμποδίσει τα πιστά στην κυβέρνηση στρατεύματα να προχωρήσουν από το κέντρο της Συρίας προς το βορρά. Το χωριό αυτό βρίσκεται επίσης κοντά στο αεροδρόμιο του Χαλεπιού που έχει κλείσει από τον Ιανουάριο.

Αρματα μάχης του στρατού έθεσαν επίσης στο στόχαστρο θύλακες των ανταρτών την περιφέρεια της πρωτεύουσας, στην Κάνταμ και την Τζομπάρ, σύμφωνα με το OSDH. Τουλάχιστον 116 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε μάχες το Σάββατο, περιλαμβανομένων και εννέα παιδιών, ανέφερε το OSDH.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, περισσότεροι από 70.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της εξέγερσης το Μάρτιο του 2011.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ