Ένεση ρευστότητας, ύψους 40 δισ. ευρώ, στην Ιταλία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ένεση ρευστότητας, ύψους 40 δισ. ευρώ, στην Ιταλία

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Ιταλίας ενέκρινε σήμερα διάταγμα που προβλέπει την καταβολή περίπου 40 δισ. ευρώ μέσα στους 12 επόμενους μήνες για να πληρωθούν χρέη του κράτους προς ιδιωτικές εταιρείες.

Το διάταγμα, το οποίο έχει στόχο να προσφέρει ρευστότητα στις εταιρείες και να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της βαθιάς ύφεσης, ήταν προγραμματισμένο να εγκριθεί την περασμένη Τετάρτη, αλλά καθυστέρησε εξαιτίας αμφιβολιών σχετικά με τη χρηματοδότηση του μέτρου.

«Η Ιταλία ενέκρινε σήμερα ένα επείγον διάταγμα για να πληρώσει τα χρέη του δημόσιου τομέα», δήλωσε στη Ρώμη ο πρωθυπουργός Μάριο Μόντι έπειτα από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Στα τέλη του 2011, τα χρέη προς ιδιωτικές επιχειρήσεις που είχαν συσσωρεύσει οι διάφορες διοικήσεις της χώρας είχαν υπολογιστεί σε περίπου 90 δισ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά την καθυστέρηση του κράτους να πληρώσει τους προμηθευτές του, «η Ιταλία βρίσκεται στην ίδια και ελαφρώς χειρότερη κατάσταση με την Πορτογαλία, την Ισπανία ή την Ελλάδα και σε σαφώς χειρότερη κατάσταση από τη Βρετανία, τη Γερμανία ή τη Φινλανδία», παραδέχθηκε ο Μόντι.

«Αυτό σημαίνει ένα κόστος για τον κόσμο των επιχειρήσεων και για ολόκληρη τη χώρα. Είναι αληθινά μια απαράδεκτη κατάσταση», πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ