Πακιστάν: Πρώτη δωρεά στο Ιδρυμα Μαλάλα για τη μόρφωση των κοριτσιών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Πακιστάν: Πρώτη δωρεά στο Ιδρυμα Μαλάλα για τη μόρφωση των κοριτσιών

Η Μαλάλα Γιουσουφζάι, η νεαρή Πακιστανή που δέχτηκε επίθεση τον περασμένο Οκτώβριο από τους ταλιμπάν ανακοίνωσε την πρώτη δωρεά στο Ιδρυμα με το όνομά της για το δικαίωμα στη μόρφωση των κοριτσιών στη χώρα της, με την υποστήριξη της Αντζελίνα Ζολί.

Το ποσό των 45.000 δολαρίων (35.000 ευρώ) θα δοθεί στο πρόγραμμα αυτό για τα κορίτσια που ζουν στην κοιλάδα Σουάτ στο βορειοδυτικό Πακιστάν και θα επιτρέψει σε 40 κορίτσια 5 ως 12 ετών να πάνε σχολείο, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί η τοπική κοινωνία για τη σημασία της μόρφωσης των κοριτσιών, επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Μαλάλα.

"Η ανακοίνωση της πρώτης βοήθειας προς το Ιδρυμα Μαλάλα είναι η πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής μου", τόνισε η 15χρονη Πακιστανή σε παρέμβασή της μέσω βιντεοοθόνης στη σύνοδο του Ιδρύματος "Γυναίκες του Κόσμου" στη Νέα Υόρκη.

"Σας καλώ να στηρίξετε το Ιδρυμα Μαλάλα και να μας βοηθήσετε ώστε η μόρφωση 40 κοριτσιών να γίνει μόρφωση 40 εκατομμυρίων κοριτσιών", τόνισε.

Η Μαλάλα δέχτηκε στις 9 Οκτωβρίου 2012 μια σφαίρα στο κεφάλι από τους ταλιμπάν που επιτέθηκαν στο σχολικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε στην κοιλάδα Σουάτ.

Η Μαλάλα μεταφέρθηκε στη Βρετανία όπου στις 2 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε σε διπλή επέμβαση στο κρανίο. Από τις 19 Μαρτίου φοιτά σε κολλέγιο του Μπερμινγκχαμ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ