Αυστραλία: Με τη νέα κινέζικη ηγεσία θα συναντηθεί η Τζούλια Γκίλαρντ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αυστραλία: Με τη νέα κινέζικη ηγεσία θα συναντηθεί η Τζούλια Γκίλαρντ

Με τη νέα κινεζική ηγεσία αναμένεται να συναντηθεί η πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ η οποία και φτάνει την Παρασκευή στην πρωτεύουσα της Κίνας συνοδευόμενη από τρεις πρωτοκλασάτους υπουργούς της, υψηλόβαθμους τεχνοκράτες, διπλωμάτες και γνωστούς επιχειρηματίες.

Αυτή είναι η δεύτερη επίσκεψη της Γκίλαρντ, ως πρωθυπουργού της χώρας, στην Κίνα και η πιο υψηλόβαθμη πολιτική αντιπροσωπεία που επισκέπτεται τη χώρα, που αποτελεί για την Αυστραλία τον πρώτο και μεγαλύτερο εταίρο εμπορικών συναλλαγών.

Πρωταρχικός στόχος της αυστραλιανής αντιπροσωπείας είναι, η επίτευξη αμοιβαίας συμφωνίας ώστε οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών να γίνονται απευθείας με τα δικά τους νομίσματα και όχι μέσω του αμερικανικού δολαρίου.

Αν τελικά επιτευχθεί η νομισματική συμφωνία αναμένεται ότι θα βοηθήσει τις μεγάλες εταιρίες της Αυστραλίας -που εξάγουν πρώτες ύλες και άλλα προϊόντα στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη- από τη μια να αυξήσουν τις εξαγωγές τους, επεκτείνοντας τον κύκλο των συναλλαγών τους με νέους πελάτες και από την άλλη να αυξήσουν τα κέρδη τους.

Η Κίνα έχει υπογράψει άλλες δύο τέτοιες νομισματικές συμφωνίες με τις Ηνωμένες πολιτείες και την Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια της πενθήμερης επίσκεψής της στο Πεκίνο και τη Σαγκάη, η Αυστραλή πρωθυπουργός θα συναντηθεί τόσο με τον νέο πρόεδρο της χώρας, Xi Jimping, όσο και με τον επίσης νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό, Li Keqiang.

Σημειώνεται ότι ο Xi που εκλέχθηκε στην προεδρία της Κίνας, στο τελευταίο Συνέδριο του κομμουνιστικού κόμματος τον περασμένο μήνα, έχει επισκεφτεί τρεις φορές στο παρελθόν την Αυστραλία. Σε μια μάλιστα από τις επισκέψεις αυτές είχε φωτογραφηθεί και με έναν τεράστιο κροκόδειλο στο εθνικό πάρκο Kakadu.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι δύο πλευρές θα συζητήσουν και άλλα θέματα κοινού ενδιαφέροντος που άπτονται της ειρηνικής συνύπαρξης και ασφάλειας στην περιοχή του Ειρηνικού καθώς και την πρόσφατη κρίση στην κορεάτικη χερσόνησο.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αυστραλία Τζούλια Γκίλαρντ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ