Παραγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Λούγκο ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για την καθαίρεση του, το καλοκαίρι του 2012 - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Παραγουάη: Ο πρώην πρόεδρος Λούγκο ζητά τη διεξαγωγή έρευνας για την καθαίρεση του, το καλοκαίρι του 2012

Ο πρώην πρόεδρος της Παραγουάης Φερνάντο Λούγκο έκανε έκκληση τη Δευτέρα για μια ενδελεχή έρευνα που θα αφορά τα γεγονότα που οδήγησαν στην καθαίρεση του, με κοινοβουλευτική απόφαση, τον Ιούνιο του 2012. Ο πρώην πρόεδρος με αυτήν την έκκληση «οικειοποιήθηκε» ένα παρόμοιο αίτημα από τις 29 Μαρτίου, της Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ.

« Θέλουμε μια ανεξάρτητη, σοβαρή, αντικειμενική και έγκαιρη, επιτροπή διερεύνησης» είπε στους δημοσιογράφους, ο Λούγκο, ο οποίος εγκατέλειψε την εξουσία στις 22 Ιουνίου του 2012. Η βουλή στην οποία κυριαρχούσε η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε ότι δεν εκπλήρωσε σωστά τις αρμοδιότητες του μετά από τις συγκρούσεις, μια εβδομάδα νωρίτερα, που προκάλεσαν το θάνατο 11 ακτημόνων και έξι αστυνομικών στα βορειοανατολικά της χώρας.

Στις 29 Μαρτίου, η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, ζήτησε «την έναρξη μιας άμεσης, ανεξάρτητης και αμερόληπτης έρευνας, σχετικά με το θάνατο 17 ανθρώπων», μετά την κατάληψη της ιδιωτικής γης Κουραγκουάτι, στις 15 του Ιουνίου 2012.

Η έκταση ανήκε στον πλούσιο κτηματία Μπλας Ρικέλμε έναν άνθρωπο που έκανε περιουσία επί καθεστώτος του δικτάτορα Στρέσνερ και καταλήφθηκε από εξεγερμένους αγρότες. Η κυβέρνηση της Παραγουάης δεν έχει ακόμη απαντήσει επίσημα στο αίτημα του ΟΗΕ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ