Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 

Συνάντηση του υπουργού Παιδείας με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων στην εκπαίδευση

«Η ανάκαμψη της χώρας περνά μέσα από την αναγέννηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος και την αναβάθμιση της Διά Βίου Μάθησης» δήλωσε μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, Χρήστο Σπίρτζη, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος.

«Ο εποικοδομητικός διάλογος με τους παραγωγικούς φορείς και τους κοινωνικούς εταίρους είναι προαπαιτούμενο. Στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, του Λυκείου και του Επαγγελματικού Λυκείου καθώς και του Εθνικού Πλαισίου Προσόντων προτίθεμαι να συναντήσω τους επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς, ζητώντας τους τις προτάσεις τους» υπογράμμισε.

«Η αντιμετώπιση των στρεβλώσεων της ανώτατης παιδείας σε σύνδεση με τον τρόπο άσκησης των τεχνικών επαγγελμάτων είναι ένα από τα κρίσιμα θέματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν, ώστε να αρθούν αντιαναπτυξιακά εμπόδια, και να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις στη δημόσια ασφάλεια και υγεία και οι αδικίες που δημιουργούνται στους αποφοίτους όλων των βαθμίδων των τεχνικών επαγγελμάτων» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Σπίρτζης.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ