Αίγυπτος: Έγινε η πρώτη εμπορική πτήση προς Ιράν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αίγυπτος: Έγινε η πρώτη εμπορική πτήση προς Ιράν

Η πρώτη εμπορική πτήση από την Αίγυπτο προς το Ιράν, τα τελευταία 34 χρόνια, απογειώθηκε το Σάββατο από το διεθνές αεροδρόμιο στο Κάιρο, με προορισμό την Τεχεράνη. Η πτήση αποτελεί το τελευταίο από μια σειρά βημάτων προς την κατεύθυνση της πλήρους εξομάλυνσης των σχέσεων του Ιράν και της Αιγύπτου που διαταράχθηκαν μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

«Μια πτήση της Air Memphis, που ανήκει στον αιγύπτιο επιχειρηματία Ραμί Λακάχ, απογειώθηκε από το Κάιρο με κατεύθυνση την Τεχεράνη, μεταφέροντας εκτός άλλων και οκτώ ιρανούς διπλωμάτες », ανέφερε αιγύπτιος αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι η εταιρεία ενδεχομένως αργότερα, να προχωρήσει σε περισσότερες τουριστικές και επιχειρηματικές πτήσεις.

Οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ του Ιράν και της Αιγύπτου διακόπηκαν αμέσως μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979, όταν η κυβέρνηση στο Κάιρο προσέφερε καταφύγιο στον έκπτωτο Σάχη. Με τη πάροδο των ετών οι δεσμοί των δύο χωρών άρχισαν να βελτιώνονται, ειδικά μετά την εκλογή του ισλαμιστή Μοχάμεντ Μόρσι, στη θέση του προέδρου της Αιγύπτου τον Ιούνιο του 2012.

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, επισκέφθηκε την Αίγυπτο τον περασμένο Φεβρουαρίου, και έγινε ο πρώτος ιρανός ηγέτης που έφτασε στο Κάιρο τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. Ήταν η ανταπόδοση της επίσκεψης του κ. Μόρσι στο Ιράν, τον Αύγουστο, για να παρευρεθεί σε μια διεθνή σύνοδο κορυφής, όπου εξετάστηκαν τρόποι τερματισμού του εμφυλίου στη Συρία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αίγυπτος πτήση Εμπορική
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ