Αλβανία: Η Βουλή ενέκρινε την αλλαγή του συμβολαίου παραχώρησης για το υδροηλεκτρικό έργο Devoll - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΕΛΛΑΔΑ 

Αλβανία: Η Βουλή ενέκρινε την αλλαγή του συμβολαίου παραχώρησης για το υδροηλεκτρικό έργο Devoll

Η αλβανική Βουλή ενέκρινε, με 119 ψήφους υπέρ, την αλλαγή του συμβολαίου παραχώρησης μεταξύ του υπουργείου Οικονομίας (ως παραχωρησιούχος Αρχή) και των εταιρειών EVN, Statkraft και Devoll Hudropower ως συνανάδοχων του έργου, για τον σχεδιασμό, την κατασκευή, την λειτουργία και τη συντήρηση του υδροηλεκτρικού έργου.

Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης εξέφρασαν επιφυλάξεις σχετικά με τη συμφωνία για την υλοποίηση του συμβολαίου.

Με την αλλαγή που εγκρίθηκε, επικυρώθηκε η συμφωνία μεταξύ της εταιρείας EVN και της Statkraft για την απόκτηση του 50% του μετοχικού κεφαλαίου που διατηρούσε η πρώτη στο έργο του υδροηλεκτρικού σταθμού από τη δεύτερη για την υλοποίηση του έργου.

Όπως είχε ανακοινωθεί, με την συμφωνία των δύο εταιρειών, η Statkraft αποκτά το 100% του μετοχικού κεφαλαίου του υδροηλεκτρικού έργου Devoll (η κοινοπραξία που ανέλαβε την κατασκευή και λειτουργία του έργου αποτελείτο, αρχικά, από τη νορβηγική εταιρεία και την EVN και κάθε μία από τις δύο εταιρείες κατείχε ποσοστό 50%).

Το έργο του υδροηλεκτρικού σταθμού Devoll αποτελείται από τρεις μονάδες, σχεδιαζόμενης εγκατεστημένης ισχύος 278 MW. Η ετήσια παραγωγή εκτιμάται περίπου στα 800 Gwh, εξέλιξη που θα αυξήσει, κατά 20%, την συνολική παραγωγή ενέργειας στη χώρα.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ