Μιανμάρ: Νέα έξαρση της θρησκευτικής βίας, οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε τρεις πόλεις - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Μιανμάρ: Νέα έξαρση της θρησκευτικής βίας, οι αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας, σε τρεις πόλεις

Νέα έξαρση της θρησκευτικής βίας μεταξύ μουσουλμάνων και βουδιστών παρατηρήθηκε την Τρίτη το βράδυ στην περιοχή Μπάγκο της Μιανμάρ, δήλωσε την Τετάρτη πηγή της αστυνομίας. Εξ αιτίας της βίας επιβλήθηκε εκ νέου απαγόρευση της κυκλοφορίας σε τουλάχιστον τρεις πόλεις στις περιοχές βόρεια της πρωτεύουσας Γιανγκόν.

Η κοινοτική- θρησκευτική βία που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα στην πόλη Μεκτίλα , εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, και άφησε πίσω της 40 νεκρούς, «μεταφέρθηκε» τις τελευταίες μέρες στα ευρύτερα όρια της πρωτεύουσας.

«Ένα τζαμί και μερικά σπίτια καταστράφηκαν στο Ναταλίν χθες το βράδυ», δήλωσε ένας αξιωματούχος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). «Περίπου 200 κάτοικοι του χωριού ήρθαν στην πόλη χθες το βράδυ. (...) Ο όχλος κατέστρεψε το τζαμί και τα σπίτια», δήλωσε ένας κάτοικος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Πολλά παρόμοια περιστατικά όπου καταστρέφονται τζαμιά, έχουν σημειωθεί από τη Δευτέρα και έπειτα σε τμήματα της περιοχής του Μπάγκο, περίπου 150 χιλιόμετρα από τη Γιανγκόν.

Την περασμένη εβδομάδα μια απλή διαφωνία ενός πωλητή και μουσουλμάνων πελατών, μετατράπηκε, σε θρησκευτική βία στο κέντρο της χώρας, όπου καταστράφηκαν ολόκληρες γειτονιές, ενώ απανθρακωμένα πτώματα βρίσκονταν πεταμένα στους δρόμους.

Για τρεις ημέρες, οι ομάδες των διαδηλωτών, συμπεριλαμβανομένων και βουδιστών μοναχών, κατέστρεφαν την πόλη Μεκτίλα, πριν η περιοχή κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και ο στρατός επανακτήσει τον έλεγχο, το περασμένο Σάββατο.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, ο οποίος επικαλείται εκτιμήσεις της τοπικής κυβέρνησης, περισσότεροι από 12.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί εξ αιτίας της βίας. Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν για πιθανή συμμετοχή τους στις ταραχές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ