Αίγυπτος: Απελευθερώθηκαν οι δύο τουρίστες που απήχθησαν την Παρασκευή από Βεδουίνους - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αίγυπτος: Απελευθερώθηκαν οι δύο τουρίστες που απήχθησαν την Παρασκευή από Βεδουίνους

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο τουρίστες--μία νορβηγίδα και ένας ισραηλινός--οι οποίοι κρατούνταν στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά επί τέσσερις ημέρες από Βεδουίνους, ανακοίνωσαν πηγές ασφαλείας.

Οι τουρίστες απήχθησαν την Παρασκευή ενώ οδηγούσαν στην περιοχή μεταξύ των θερέτρων Νταχάμπ και Τάμπα στις ακτές της Ερυθράς Θάλασσας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι στόχος των απαγωγέων τους ήταν να ασκήσουν πίεση στις αρχές να απελευθερώσουν δύο συγγενείς τους που κρατούνται για εμπόριο ναρκωτικών. Η αστυνομία είχε δεσμευτεί ότι θα επανεξετάσει την υπόθεση.

Η κατάσταση της ασφάλειας στην περιοχή της ερήμου του Σινά έχει επιδεινωθεί από τότε που απομακρύνθηκε από την εξουσία ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ, πριν από δύο χρόνια.

Βεδουίνοι έχουν απαγάγει τουρίστες στο παρελθόν για να ασκήσουν πιέσεις για την απελευθέρωση δικών τους από τη φυλακή. Στις αρχές του μήνα, άγνωστοι απήγαγαν και κράτησαν για μικρό διάστημα τον επικεφαλής της αμερικανικής πετρελαϊκής εταιρείας ExxonMobil και τη σύζυγό του.

Δύο αμερικανίδες τουρίστριες απήχθησαν στο Σινά τον Φεβρουάριο του περασμένου χρόνου, αλλά οι αιγυπτιακές αρχές διαπραγματεύτηκαν την απελευθέρωσή τους λίγες ώρες αργότερα. Δύο ακόμη αμερικανοί τουρίστες απήχθησαν στα τέλη Μαϊου του ίδιου χρόνου και δύο ακόμη τον Ιούλιο. Και στις δύο περιπτώσεις, οι απαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι μέσα σε λίγες μέρες.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Αίγυπτος τουρίστες απαγωγή Βεδουϊνοι
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ