Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κέρι πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κέρι πραγματοποιεί αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν

Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Αφγανιστάν για συνομιλίες με τον πρόεδρο Χαμίντ Καρζάι πραγματοποιεί σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, όπως δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος.

Οι Κέρι και Καρζάι θα συζητήσουν μια σειρά θεμάτων, στα οποία περιλαμβάνονται η συμφιλίωση στο Αφγανιστάν, η μεταβίβαση στις αφγανικές δυνάμεις της ευθύνης για την ασφάλεια καθώς τα περισσότερα ξένα στρατεύματα ετοιμάζονται να αποχωρήσουν και οι εκλογές στο Αφγανιστάν, δήλωσε προς τους δημοσιογράφους ο εν λόγω αξιωματούχος.

Οι ΗΠΑ και το Αφγανιστάν ελπίζουν ότι θα σταθεροποιήσουν τη χώρα πριν αποχωρήσουν τα περισσότερα από τα υπό τις ΗΠΑ μάχιμα στρατεύματα του ΝΑΤΟ ως το τέλος του 2014.

Η κυβέρνηση του Καρζάι προσπαθεί να αρχίσει επίσημες διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν. Ο αφγανός πρόεδρος πρόκειται να ταξιδέψει εντός μερικών ημερών στο Κατάρ για να συζητήσει την ειρηνευτική διαδικασία και το άνοιγμα ενός γραφείου των Ταλιμπάν για να διευκολυνθεί η διεξαγωγή των διαπραγματεύσεων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ