Αεροπορική στρατιωτική βάση στον έλεγχο των Σύρων ανταρτών - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Αεροπορική στρατιωτική βάση στον έλεγχο των Σύρων ανταρτών

Οι Σύροι αντάρτες έθεσαν το Σάββατο, υπό τον έλεγχό τους, μια στρατηγικής σημασίας αεροπορική βάση στην επαρχία Ντεράα κοντά στα ιορδανικά σύνορα, ύστερα από δύο εβδομάδες σκληρών μαχών, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Είναι πολύ σημαντική βάση γιατί βρίσκεται στην οδική αρτηρία που συνδέει τη Δαμασκό με το Αμάν», είπε ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Ραμί Αμπντέλ Ραχμάν.

Την ίδια ώρα οι κηδείες του σουνίτη ιμάμη και υποστηρικτή του καθεστώτος Μοχάμεντ Σάιντ αλ-Μπούτι και του εγγονού του, που σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε μια πολύνεκρη επίθεση αυτοκτονίας, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους σχεδόν πενήντα άνθρωποι, τελέστηκαν στο μεγαλοπρεπές τέμενος των Ομεϊγιαδών στη Δαμασκό.

«Οι μαχητές της αντιπολίτευσης που ανήκουν στην οργάνωση Μέτωπο αλ-Νόσρα, στην Ταξιαρχία Γιαρμούκ (του Ελεύθερου Συριακού Στρατού) και σε άλλες οργανώσεις κυρίευσαν την αεροπορική βάση 38 κοντά στην πόλη Σαΐντα, στο δρόμο που συνδέει τη Δαμασκό με το Αμάν», στη νότια Συρία, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Τουλάχιστον επτά αντάρτες και οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν στην τελική έφοδο, προσθέτει το Παρατηρητήριο που διευκρινίζει ότι δεκάδες κρατούμενοι στη βάση αυτή απελευθερώθηκαν αλλά τρεις μεταξύ αυτών σκοτώθηκαν.

Ερασιτεχνικό βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Παρατηρητηρίου δείχνει το γεμάτο αίματα ακρωτηριασμένο άψυχο σώμα ενός αξιωματικού, ενώ ένα άλλο βίντεο δείχνει φυλακισμένους στη βάση, με μακριές γενειάδες, να απελευθερώνονται.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ