Βουλγαρία: Τρόπους για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αναζητά η υπηρεσιακή κυβέρνηση - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Βουλγαρία: Τρόπους για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αναζητά η υπηρεσιακή κυβέρνηση

Τρόπους για τη μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος αναζητά η υπηρεσιακή κυβέρνηση της Βουλγαρίας, σε συνεργασία με την Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων (SEWRC) και τις τρεις εταιρείες διανομής ενέργειας που δραστηριοποιούνται στη χώρα, όπως δήλωσε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Μαρίν Ράικοφ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε, έπειτα από την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ήδη, ο υπηρεσιακός υπουργός Οικονομίας Άσεν Βασίλεφ έχει συνομιλίες με τις εταιρείες διανομής ενέργειας για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορούσε να επιτευχθεί ο στόχος της μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, διευκρίνισε ο κ. Ράικοφ.

Πρόσθεσε δε ότι αίτημα που υπεβλήθη από την εταιρεία EVN για αύξηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος δεν τίθεται στο "τραπέζι των συζητήσεων", όπως αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ του, στην ιστοσελίδα του, το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας "Novinite".

Επίσης διαβεβαίωσε ότι δεν ασκήθηκε και δεν πρόκειται να ασκηθεί οποιαδήποτε μορφή "πίεσης" στους (ξένους) επενδυτές. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι η υπηρεσιακή κυβέρνηση θα αναλύσει το σύστημα διαμόρφωσης της τιμολογιακής πολιτικής μέσω δράσεων, όπως η διεξαγωγή διεθνούς ελέγχου από ανεξάρτητο φορέα.

Ο κ. Ράικοφ κάλεσε την Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού να διεξάγει έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ενεργειακά μονοπώλια στη χώρα.

Από την πλευρά της, η υπηρεσιακή υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Αικατερίνα Ζαχαρίεβα επεσήμανε ότι τα προβλήματα στον ενεργειακό τομέα έχουν διευρυνθεί τα τελευταία χρόνια και αφορούν όλη την ενεργειακή "αλυσίδα", από την παραγωγή μέχρι τη διανομή της ενέργειας.

Το επόμενο δεκαήμερο αναμένεται κάθε πάροχος διανομής ενέργειας να παρουσιάσει τις αλλαγές στις ρήτρες των συμβολαίων που συνάπτουν οι καταναλωτές, με στόχο την αύξηση της προστασίας τους.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ