Κίνα-ΗΠΑ: Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον έχουν "πάρα πολλά κοινά συμφέροντα", λέει ο Σι - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κίνα-ΗΠΑ: Το Πεκίνο και η Ουάσινγκτον έχουν "πάρα πολλά κοινά συμφέροντα", λέει ο Σι

Η Κίνα και οι ΗΠΑ έχουν "πάρα πολλά κοινά συμφέροντα", δήλωσε σήμερα ο νέος πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ υποδεχόμενος τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τζέικομπ Λιού.

"Στη σινο-αμερικανική σχέση, έχουμε πάρα πολλά κοινά συμφέροντα, όμως αναπόφευκτα έχουμε και διαφορές", δήλωσε ο Σι υποδεχόμενος τον αμερικανό υπουργό στο Μέγαρο του Λαού, στην πλατεία Τιενανμέν στο Πεκίνο.

Ο πρόεδρος πρόσθεσε πως είναι σημαντικό για τις δύο χώρες "να προσεγγίσουν και να αντιμετωπίσουν αυτή τη σχέση από στρατηγική άποψη και με μακροπρόθεσμη προοπτική".

Η επίσκεψη του Λιού πραγματοποιείται ενώ η ένταση αυξήθηκε πρόσφατα ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και το Πεκίνο, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε "σκληρές διαπραγματεύσεις" με τους κινέζους αξιωματούχους όσον αφορά την πειρατεία στην πληροφορική που στρεφεται εναντίον αμερικανικών επιχειρήσεων και επισήμανε πως ορισμένες τέτοιες δραστηριότητες πειρατείας "υποστηρίζονται από το (κινεζικό) κράτος".

Η Κίνα απέρριψε τις αμερικανικές κατηγορίες και υποστήριξε πως είναι και η ίδια θύμα της πειρατείας στην πληροφορική.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ