Ιαπωνία: Σημαντική άνοδος στην αγορά 10ετών κρατικών ομολόγων, λόγω της Κύπρου - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιαπωνία: Σημαντική άνοδος στην αγορά 10ετών κρατικών ομολόγων, λόγω της Κύπρου

Σημαντική άνοδος καταγράφηκε σήμερα στην αγορά ιαπωνικών κρατικών ομολόγων, φέροντας τα πρότυπα συγκριτικής αξιολλόγησης για τα 10ετή ομόλογα κοντά στο χαμηλότερο επίπεδο τα τελευταίας δεκαετίας, καθώς η απόφαση της Ευρωζώνης να «κουρέψει» τις καταθέσεις στην Κύπρο, στα πλαίσια της δανειακής σύμβασης για την έξοδο από την χρηματοοικονομική κρίση, έσπρωξε τους επενδυτές σε ασφαλέστερες τοποθετήσεις.

Οι αποδώσεις των 10ετών κυπριακών ομολόγων υποχώρησαν κατά 2,5 βασικές μονάδες στο 0,590%, μόλις λίγο πάνω από το χαμηλότερο επίπεδο της τελευταίας 10ετίας του 0,585%, που είχε καταγραφεί στις 4 Μαρτίου.

Οι επενδυτές αντέδρασαν στις εξελίξεις στην Κύπρο πουλώντας πιο ριψοκίνδυνες μετοχές και στράφηκαν σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις, όπως το δολάριο και τα κρατικά ομόλογα.

«Όσοι χαράσσουν την πολιτική της ευρωζώνης είχαν διαβεβαιώσει πως η Ελλάδα ήταν μία εξαίρεση, όταν οι επενδυτές υπέστησαν απώλειες από τα διακρατούμενα κρατικά ομόλογα. Όμως τώρα έχουμε 'κούρεμα' στις καταθέσεις. Εάν έχεις δύο εξαιρέσεις, τότε αυτό μοιάζει περισσότερο με προηγούμενο», υπογράμμισε ο επικεφαλής της στρατηγικής ομολόγων της Daiwa Securities Τόχρου Γιαμαμότο.

«Τα χρήματα των επενδυτών είναι πιθανότερο ότι θα επιστρέψουν στη Γερμανία και πάλι μέσα στην ευρωζώνη. Θα είναι δύσκολο να πωλήσει κανείς ιαπωνικά κρατικά ομόλογα, αν και κανείς δεν θέλει να αποκτήσει ιαπωνικά ομόλογα με τόσο μικρές αποδόσεις», πρόσθεσε.

Τα 10ετή ομόλογα του ιαπωνικού δημοσίου κέρδισαν επίσης 0,24 μονάδες στο 145,43, φθάνοντας μάλιστα κατά τη διάρκεια της συναλλαγής να καταγράφουν ρεκόρ τιμής στο 145,46.

Τα ιαπωνικά κρατικά ομόλογα ωφελήθηκαν σήμερα και από την προσμονή ότι η νέα διοίκηση της Κεντρικής Τράπεζας θα δρομολογήσει μία πιο επιθετική πολιτική χαλάρωσης της πολιτικής της, κατά πάσα πιθανότητα αγοράζοντας περισσότερα και μεγαλύτερης χρονικής ωρίμανσης κρατικά ομόλογα. Άλλωστε ο νέος διοικητής της, ο Χαρουχίκο Κουρόντα έχει ταχθεί υπέρ μίας χαλαρώτερης επενδυτικής πολιτικής από πλευράς της Κεντρικής Τράπεζας.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ