Ιράκ: Δέκα νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στη Βασόρα - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ιράκ: Δέκα νεκροί από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου κοντά στη Βασόρα

Δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που σημειώθηκε σε τερματικό σταθμό λεωφορείου σε σιιτική περιοχή του Νότου, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Γκάρματ Άλι, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βορείως της Βασόρας.

Κανένας δεν ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, ωστόσο ένοπλοι σουνίτες μουσουλμάνοι έχουν εντείνει τις προσπάθειες υπονόμευσης της υπό σιιτική ηγεσία ιρακινής κυβέρνησης αυτό τον χρόνο.

Τρεις πηγές της αστυνομίας δήλωσαν ότι σκοτώθηκαν εννέα άνθρωποι. Όμως ο επικεφαλής της επαρχιακής επιτροπής ασφαλείας, Αλι Γκανίμ αλ-Μάλικι, τοποθετεί τον αριθμό των θυμάτων σε δέκα.

Ένα άλλο παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων που εξυπηρετεί κυβερνητικά γραφεία, μέσα στη Βασόρα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο άνθρωποι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η ιρακινή κυβέρνηση έχει σχεδόν παραλύσει από τότε που αποχώρησαν οι αμερικανικές δυνάμεις, πριν από ένα χρόνο και πλέον. Ο σιίτης πρωθυπουργός Νούρι αλ Μάλικι δέχεται αντιδράσεις στο σουνιτικό κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, που συνορεύει με τη Συρία.

Ειδικοί σε θέματα ασφαλείας υποστηρίζουν ότι ένοπλοι που συνδέονται με την αλ Κάιντα ανασυντάσσουν τις δυνάμεις τους στην δυτική επαρχία Ανμπάρ και περνούν στη Συρία για να συνταχθούν με τους σουνίτες αντάρτες που μάχονται κατά του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το δόγμα του οποίου--οι Αλαουίτες--προέρχονται από το σιιτικό Ισλάμ.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο έκρηξη Ιράκ Βασόρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ