Γαλλία: Ο Φάμπιους εντείνει τις πιέσεις για άρση του εμπάργκο προμήθειας όπλων στη Συρία - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Γαλλία: Ο Φάμπιους εντείνει τις πιέσεις για άρση του εμπάργκο προμήθειας όπλων στη Συρία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Λοράν Φαμπιούς, συνεχίζει τις πιέσεις του για άρση της απαγόρευσης προμήθειας όπλων στη Συρία, αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

«Πρέπει να προχωρήσουμε ακόμα πιο πέρα και να επιτρέψουμε στο συριακό λαό να υπερασπιστεί τη θέση του ενάντια σε αυτό το αιματοβαμμένο καθεστώς. Είναι καθήκον μας να βοηθήσουμε τη Συμμαχία, τους ηγέτες και τον Ελεύθερο Στρατό της Συρίας με κάθε δυνατό μέσο», ανέφερε ο Φαμπιούς στην καθημερινή εφημερίδα Λιμπερασιόν.

Η Γαλλία και Βρετανία επιθυμούν η Ευρωπαϊκή Ένωση να τροποποιήσει το εμπάργκο για τα όπλα, που αποτελεί μέρος ενός πακέτου κυρώσεων το οποίο αναθεωρείται κάθε τρεις μήνες. «Πρέπει να πείσουμε τους εταίρους μας, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, ότι δεν έχουμε πλέον καμία άλλη επιλογή από την άρση του εμπάργκο των όπλων προς όφελος της Συμμαχίας», δήλωσε ο Φαμπιούς.

(ΑΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Γαλλία Συρία Λοράν Φαμπιούς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ