Ναπολιτάνο για Μπερλουσκόνι : Η αυτονομία της δικαιοσύνης δεν αμφισβητείται - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Ναπολιτάνο για Μπερλουσκόνι : Η αυτονομία της δικαιοσύνης δεν αμφισβητείται

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση του γραμματέα του κεντροδεξιού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) Αντζελίνο Αλφάνο με τον πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ο Αλφάνο, ο οποίος συνοδευόταν από αντιπροσωπεία της κεντροδεξιάς, εξέφρασε την άποψη ότι «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι θύμα δικαστικού κατατρεγμού».

Σε ανακοίνωσή του ο Ιταλός πρόεδρος εξέφρασε από την πλευρά του «την λύπη του για την χθεσινή διαδήλωση του PdL στο εσωτερικό του δικαστηρίου του Μιλάνου, η οποία δεν έχει ιστορικό προηγούμενο».

Ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο ξεκαθάρισε ότι «η αυτονομία της δικαιοσύνης δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση», ενώ παράλληλα τόνισε ότι «εύχεται να επικρατήσει αίσθημα ευθύνης και (να υπάρξει) άμεση αλλαγή του πολιτικού κλίματος».

Ο Ιταλός πρόεδρος διεμήνυσε στην μπερλουσκονική παράταξη ότι «δεν μπορεί να παρέμβει στο έργο της δικαιοσύνης», με αναφορά στην πορεία των δικών στις οποίες ο μεγιστάνας του Τύπου κατηγορείται για διαφθορά και συμμετοχή σε προαγωγή ανηλίκων στην πορνεία.

Ο Μπερλουσκόνι έχει εισαχθεί από την περασμένη Παρασκευή σε νοσοκομείο του Μιλάνου με επιπεφυκίτιδα και αρρυθμίες. Λόγω των προβλημάτων υγείας του δεν παρακολούθησε τις τελευταίες δικάσιμους των υποθέσεων «Ρούμπι-Γκέιτ» και των τηλεοπτικών δικαιωμάτων Μέντιασετ. Μετά από σειρά επισκέψεων ιατροδικαστών, που εξακρίβωσαν την κατάσταση της υγείας του πρώην πρωθυπουργού, αποφασίσθηκε να αναβληθούν, προσωρινά, τρεις δικάσιμοι.

Από την δική του πλευρά ο Μπέπε Γκρίλο, επικεφαλής του Κινήματος Πέντε Αστέρων (M5S) τάχθηκε επίσης υπέρ των δικαστικών του Μιλάνου: «ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ας αφήσει το γρηγορότερο δυνατόν να τον καταδικάσουν και ας επιλέξει, πριν από την σύλληψη, την φυγοδικία. Ας πάει στις παραλίες της Τυνησίας που είναι γεμάτες Ρούμπι. Οι δικαστές του Μιλάνου, έχουν όλη μου την συμπαράσταση», τονίζει ο Ιταλός ηθοποιός και πολιτικός.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ