Κροατία: Στο Ζάγκρεμπ ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Κροατία: Στο Ζάγκρεμπ ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας Φίλιπ Ρέσλερ

Επίσημη επίσκεψη στο Ζάγκρεμπ πραγματοποιεί ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας και υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ, επικεφαλής εμπορικής αντιπροσωπείας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της κροατικής κυβέρνησης. Ο κ. Ρέσλερ είχε ξεχωριστές συναντήσεις με τους υπουργούς Οικονομίας και Επιχειρηματικότητας Ίβαν Βρντόλιακ και Γκόρνταν Μάρας, αντίστοιχα.

Η Γερμανία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κροατίας, γεγονός που αποδεικνύει τη συνεχή βελτίωση των διμερών σχέσεων, υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

Επίσης, προστίθεται ότι, παρά τις εξαιρετικές διμερείς σχέσεις και το ικανοποιητικό επίπεδο της οικονομικής συνεργασίας, υπάρχει περιθώριο περαιτέρω προώθησης της συνεργασίας, ιδίως υπό το πρίσμα της επικείμενης ένταξης της Κροατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

"Ενισχύουμε τη στρατηγική που θα προωθήσουμε για την ανάπτυξη εννέα βασικών τμημάτων της βιομηχανίας. Σε αυτό το πλαίσιο, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τους Γερμανούς φίλους μας, να επενδύσουν στη χώρα, κυρίως σε πρωτογενείς επενδύσεις" δήλωσε ο κ. Βρντόλιακ.

Από την πλευρά του, ο κ. Μάρας σημείωσε ότι, το κροατικό ενδιαφέρον στρέφεται στην προσέλκυση επενδυτικού ενδιαφέροντος από γερμανικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κροατία Φίλιπ Ρέσλερ Ζάγκρεμπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ