Καναδάς: Αρχίζει η δίκη του Λούκα Ρόκο Μανιότα που σκότωσε και τεμάχισε κινέζο φοιτητή - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Καναδάς: Αρχίζει η δίκη του Λούκα Ρόκο Μανιότα που σκότωσε και τεμάχισε κινέζο φοιτητή

Αρχίζει σήμερα στο Δικαστικό Μέγαρο του Μόντρεαλ η δίκη του Λούκα Ρόκο Μανιότα, ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε και τεμάχισε κινέζο φοιτητή, βιντεοσκοπώντας τις πράξεις του. Οι γονείς του Λιν Τζουν ήρθαν από την Κίνα για να παρακολουθήσουν την πρώτη ημέρα της δίκης και να δουν από κοντά αυτόν που χαρακτήρισαν "διάβολο".

Η προκαταρκτική διαδικασία αρχικά είχε προγραμματιστεί να διαρκέσει ως τις 23 Μαρτίου, όμως ο αριθμός των μαρτύρων κατηγορίας που έχουν κληθεί να καταθέσουν είναι τόσο μεγάλος που η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει ως τον Ιούνιο.

Η υπόθεση Μανιότα έλαβε μεγάλη δημοσιότητα και στο εξωτερικό λόγω του σαδιστικού βίντεο που δημοσιοποιήθηκε στο Ιντερνετ και την διαφυγή του δράστη στη Γαλλία και την Γερμανία, όπου συνελήφθη στις 4 Ιουνίου του 2012 σε Ιντερνετ καφέ.

Πρώην ηθοποιός ταινιών πορνό και εκδιδόμενος, ο τριαντάχρονος Μανιότα κατηγορείται επίσης πως προχώρησε σε άσεμνες πράξεις στο πτώμα του θύματος και πως έστειλε τμήματα του σώματος του με το ταχυδρομείο σε διάφορα σημεία του Καναδά, ανάμεσά τους και στα γραφεία του συντηρητικού κόμματος.

Παθιασμένος με την εικόνα του, εδώ και πολλά χρόνια αναζητούσε γνωριμίες μέσω Διαδικτύου, στο οποίο αναρτούσε φωτογραφίες, βίντεο και μηνύματα. Συγκεκριμένα στο YouTube είχε δημοσιοποιήσει βίντεο στα οποία έπνιγε γάτες.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ