Εξι νεκροί από έκρηξη βόμβας κρυμμένης σε τζαμί, εν ώρα προσευχής - iefimerida.gr
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
ΚΟΣΜΟΣ 

Εξι νεκροί από έκρηξη βόμβας κρυμμένης σε τζαμί, εν ώρα προσευχής

Αξιωματούχοι στην Πεσαβάρ (βορειοδυτικό Πακιστάν) δήλωσαν σήμερα στο Γερμανικό πρακτορείο ότι «τουλάχιστον έξι πολίτες σκοτώθηκαν, περίπου 30 νοσηλεύονται» μετά από την σημερινή βομβιστική επίθεση σε κεντρικό τζαμί της πόλης την ώρα της μεσημεριάτικης προσευχής με συμμετοχή εκατοντάδων πιστών.

Απο τους θεράποντες γιατρούς η κατάσταση δύο τραυματιών κρίνεται "κρίσιμη", ενώ παρέχεται η διευκρίνιση ότι άλλοι δύο τραυματίες που διακομίστηκαν στο κεντρικό νοσοκομείο υπέκυψαν, εκεί, στα πολύ σοβαρά τραύματα που τούς προξένησε η έκρηξη αυτής της βόμβας των τεσσάρων κιλών δυναμίτιδας, κρυμμένης κοντά στο βήμα από το οποίο ο ιμάμης κάνει το κήρυγμά του.

Δεν υπήρξε έως αυτήν την ώρα ανάληψη ευθύνης για την πολύνεκρη επίθεση. Προγενέστερα, τέτοιες επιθέσεις στην Πεσαβάρ έχουν χρεωθεί στους Ταλιμπάν του Αφγανιστάν. Η Πεσαβάρ είναι μια πόλη στην παραμεθόρια ζώνη Πακιστάν με Αφγανιστάν.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ